Folkemødet i Mariager med nostalgi, stil og kulturhistorie

Randers Opland N
Torsdag 18. august 2022 kl. 08:00

Folkemødet i Mariager med nostalgi, stil og kulturhistorie
En nostalgisk tur med skinnebussen. Foto, Max S. Rasmussen.


Af Lone K. Hansen

Folkemødet i Mariager med nostalgi, stil og kulturhistorie

I næste uge afvikles Det europæiske Folkemøde i Mariager. Det sker i dagene 25. - 28. august 2022.

Dagene bliver fyldt med masser af spændende aktiviteter rundt om i Mariager by. Både lokale og internationale aktører medvirker.
Veteranbanen bidrager naturligvis også som en naturlig del af Mariagers kultur- og turistaktiviteter til, at folkemødet bliver en succes og en god oplevelse for de mange besøgende, der gæster Rosernes By de fire dage, som arrangementet løber over.

Torsdag, fredag og lørdag kører veteranbanens røde skinnebus ture fra Mariager til Fjelsted trinbræt. Skinnebussen er et stykke nyere dansk kulturhistorie.

Den postkasserøde skinnebus med det hvide mavebælte er et konkret og håndgribeligt bevis på skandinavisk samarbejde efter anden verdenskrig, idet vognen er bygget i 1952 på licens hos Vognfabrikken Scandia i Randers på grundlag af svenske tegninger og konstruktioner fra slutningen af 1930´erne. Skinnebusserne blev også kaldt "Privatbanernes Lyntog." Denne historie om et jernbanesamarbejde tværs over Kattegat kan der læses mere om i folderen "Danmarks flotteste skinnebus".

Søndag den 28. august er sidste dag under Folkemødet. Her kører veteranbanen sine ordinære tog mellem Mariager og Handest på den 17 kilometer lange jernbanestrækning, som er Danmarks længste veteranbane.

TREKANTRUTEN med skib, bus og tog rundt om Mariager Fjord kører naturligvis også søndag.

Kom og oplev nogle spændende og oplevelsesrige dage i Mariager.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.