Første spadestik til 100 børnehavebørn og 50 vuggestuebørn

Randers
Torsdag 22. december 2022 kl. 17:00

Første spadestik til 100 børnehavebørn og 50 vuggestuebørn

.
Første spadestik til ny stor daginstitution i Munkdrup

100 børnehavebørn og 50 vuggestuebørn kan i begyndelsen af 2024 flytte ind i den største nybygget daginstitution i Randers Kommune. Den ligger i Munkdrup og torsdag tog borgmesteren det symbolske første spadestik i den snedækket jordbund.

I løbet af 2023 bliver Randers Kommunes største nybygget daginstitution med både børnehave og vuggestue etableret i Munkdrup. Torsdag markerede borgmester Torben Hansen begyndelsen på byggeriet.

"Vi udvider eksisterende daginstitutioner og etablerer nye, så det passer med befolkningsudviklingen. Det bliver dejligt med en daginstitution til borgerne her i Munkdrup. De får gavn af en bygning med masser af plads og et stort udeareal på en god placering nær motorvejen," siger borgmester Torben Hansen.

Daginstitutionen er endnu et led i arbejdet med at øge antallet af pladser i kommunens daginstitutioner, så de følger befolkningsudviklingen.

Denne nye daginstitution, bliver etableret på et areal mellem Munkdrupvej og Æbleplantagen, tæt på E45 og er et oplagt valg for forældre, der pendler enten nord- eller sydpå via motorvejen.

Otte børnegrupper får fine faciliteter

Der bliver etableret fire børnehavegrupper og fire vuggestuegrupper i den nye bygning, der både får fællesarealer, produktionskøkken, børnevenlige toiletter og opholdsrum til de ansatte. På arealet omkring bygningen får Munkdrup desuden en fin legeplads, for forskellige aldersgrupper, der vil være tilgængelig for beboerne efter børnehusets lukketid.

"Jeg har allerede hørt fra de første forældre, der er klar til at aflevere deres børn her i børnehuset. De kan især se frem til den lille sø, vi laver, hvor børnene kan følge med i livet under vandet," siger Connie Schacht Jørgensen, der er dagtilbudsleder i Dagtilbud Sydøst.

Søen får et lille hegn omkring, så børnene kun kan komme tæt på vandet, når der er voksne med.

Fakta

Det er kun Randers Kommunes pladsanvisning, der fordeler børnene i institutionerne.

Forældre skal ønske institution og skrive barnet op via Den Digitale Pladsanvisning.

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.