Fodboldlinjen Randers til England og Sønderjylland

Randers
Mandag 6. april 2020 kl. 10:00

Fodboldlinjen Randers til England og Sønderjylland


I disse corona-tider ligger fodboldlinjens aktiviteter såsom, træning, ture og dimissionsfest stille som i resten af samfundet.

Men interessen for fodboldlinjens koncept, er usvækket - ja, den bliver bare større og større fra såvel ind- som udland.

Fodboldlinjen Randers, har netop modtaget en invitation til en stor kongres i Chesterfield, England d. 1 oktober 2020. Kongressens navn er Community Football Summit 2020 og her er der inviteret projekter omkring nytænkning og entrepreneurvirksomhed indenfor skoler og klubber.

På kongressen skal fodboldlinjen holde et oplæg på 30 min.

Svend Elkjær, der er initiativtager til kongressen og direktør i Sport Marketing Network, siger om baggrunden for invitationen: “Fodboldlinjen Randers er et spændende, fantastisk og nytænkende set-up. At så mange elever fra forskellige skoler og alderstrin har morgentræning og at linjen også har træner/juniorleder uddannelse i samarbejde med DBU og Tradium kan man slet ikke opleve i England. At uddanne folkeskoleelever til at deltage i træner/lederarbejde i breddeklubberne er også en fantastisk nytænkning”.

De sociale aspekter gør også et stort indtryk på Svend. Han fortsætter: “Jeg har ikke oplevet en linje før, der er for alle uanset fodboldmæssig kunnen og køn. Det ser ud til, at der bliver gjort meget for det sociale både med ture, dimissionsfest, træning med det lokale superligahold og træning på tværs af skoler. Jeg synes, det er unikt. Derfor glæder jeg mig til at byde Fodboldlinjen Randers velkommen til kongressen, der også har deltagere fra Wales, Skotland og England”.

Indbydelse til kongressen i England vækker stor glæde hos leder af fodboldlinjen John Witting.

“Vi er utrolig glade for indbydelsen. Vi har oversat konceptet til engelsk, og det er allerede sendt til venskabsbyerne i Island, Norge, Finland, Sverige og Polen.

Koordinator på fodboldlinjen Karsten Madsen og jeg var i Helsingborg i Sverige i september måned, hvor vi holdte et oplæg for ledere i kommunen og skolefolk fra gymnasier og folkeskoler om linjens koncept. Derudover er der stor interesse fra Danmark. Klubber, kommuner og unioner har været til møder om linjens indhold”, siger John Witting.

Som nævnt er der også i Danmark bud efter fodboldlinjen. Idrætsmiljøer som dynamo for sundhed, fællesskaber og lokal udvikling bliver det overordnede tema, når Vejen Idrætscenter i dagene 21.-23. september 2020 igen åbner dørene for en ambitiøs national konference om de væsentligste temaer i den danske idrætssektor.

Hovedkonferencen finder sted mandag og tirsdag den 21.-22. september 2020 med mulighed for at tilføje en ekstra dag og fordybe sig i tre specifikke workshops den 23. september 2020. Ca. 60 oplægsholdere og paneldeltagere vil dele viden, inspiration og gode ideer med fagfolk og engagerede ledere fra store foreninger, idrætsorganisationer, kommunale forvaltninger, private aktører, uddannelses- og forskningsmiljøer, leverandører, sundhedssektoren m.m. Fodboldlinjen skal holde op et oplæg på sessionen Fremtidens idrætsmiljøer – mellem foreningsliv, entreprenørskab og socialøkonomiske virksomheder.

Henrik H, Brandt initiativtager til Vejen konferencen siger om fodboldlinjen Randers: ”Det er et meget flot og innovativt projekt, som jeg er sikker på at mange kommuner og klubber kan lære af. Konceptet er opbygget som et breddeprojekt, hvor alle piger og drenge kan deltage.

Det, at stort set alle skoler i Randers Kommune deltager, er meget imponerende og må give et rigtigt godt sammenhold og fællesskab blandt folkeskolerne i kommunen.

Det er derfor fodboldlinjen Randers er inviteret - de kommer med et rigtig godt og anderledes initiativ”, slutter Henrik H. Brandt.

”Det virker som en meget stor begivenhed, der løber af stablen i Vejen. Vi er spændte, men parate”, slutter John Witting



© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.