Fodboldlinjen Randers fortsætter vokseværket

Randers
Tirsdag 25. august 2020 kl. 10:00

Fodboldlinjen Randers fortsætter vokseværket


Skoleåret 2020/21 bliver endnu et år, hvor fodboldlinjen vokser.
Hele 700 elever fra folkeskolerne i Randers Kommunes 5.-9. klasser, drenge og piger, starter på linjen her i august måned.

Det er en stigning på ikke mindre end 200 elever. For første gang i de 11 år linjen har eksisteret er alle folkeskolerne i Randers Kommune repræsenteret.

Da Fodboldlinjen Randers startede op for 11 år siden var der 20 elever fra
Rismølleskolens 7.-9. klasser, to trænere og der blev trænet på et anlæg. I dag ser virkeligheden helt anderledes ud.

Fra dette skoleår er der 700 elever fra 20 folkeskoler, der bliver trænet på 19 forskellige anlæg, der er 4 undervisere på juniorlederuddannelsen og en DBU-instruktør på trænerdelen. Til at træne de mange fodboldglade piger og drenge er der ikke mindre end 30 trænere. Der er blevet hyret mange lokale, dedikerede trænere og det har stor betydning for den kvalitet som Fodboldlinjen gerne vil være garant for. Samtidigt forsøger Fodboldlinjen at få uddannet så mange så godt muligt, så vi hele tiden bliver lidt dygtigere.

Til september deltager fodboldlinjen i Vejen konferencen. Her skal linjen holde et oplæg for skolefolk, kommuner, unioner, DIF-klubber og trænere fra hele Danmark, omkring linjens opbygning og det brand som linjen har givet Randers Kommune og folkeskolerne i Randers.

Til oktober er Fodboldlinjen Randers inviteret til Chesterfield i England for at holde et oplæg om linjen for skolefolk fra England, Wales og Skotland, desuden har mange interesserede fra ungdomsskoler, kommuner, unioner og klubber har været forbi fodboldlinjen for at få inspiration.

Danmarks største og mest prestigefyldte pris - Danskernes Idrætspris - vandt Fodboldlinjen Randers. Prisen på de 100.000 kr. blev overrakt ved den store Sportsgalla i Boxen Herning i januar måned 2020. En del af pengene er blevet brugt til en vindertrøje til samtlige elever på Fodboldlinjen, og når Covid 19 situationen er helt afklaret, vil de sidste penge fra prisen blive brugt i alle børns interesse.

Fodboldlinjen Randers er i øjeblikket ved at få produceret to videoklip til information om linjen.

Det ene klip skal produceres til DIFs hjemmeside og her skal fodboldlinjen
Fortælle om,hvad prisen “Danskernes Idrætspris” har betydet for linjen, byen og den fremadrettede strategi for linjen. Det andet videoklip, skal informere om fodboldlinjens historie, opbygning og nye tiltag. Den skal bruges som informationsmateriale for linjens mange besøgende og til møder/konferencer i ind-og udland.

Som et nyt tiltag laver fodboldlinjen en temadag i foråret 2021-”professionel for en dag”.

Her skal eleverne på linjen træne formiddags-og eftermiddagstræning akkurat som de professionelle spillere.
© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.