Fodboldlinjen fejret på Rådhuset

Randers
Torsdag 16. januar 2020 kl. 07:00

Fodboldlinjen fejret på Rådhuset


Fodboldlinjen i Randers vandt Danskernes Idrætspris ved Sportsgalla 2019 i starten af januar. Onsdag 15. januar blev ledere og trænere hædret af borgmester Torben Hansen på Rådhuset.

"Jeg vil naturligvis gerne ønske et stort tillykke med, at Fodboldlinjen har vundet en af de største og mest prestigefyldte priser i Danmark - nemlig Danskernes Idrætspris. Det synes jeg er så fortjent, og jeg er stolt af, at Fodboldlinjen er med til at sætte Randers på Danmarkskortet på så fornem vis. Tusind tak for det," sagde Torben Hansen.

Med 500 elever er Fodboldlinjen nordens største fodboldlinje, og Norge og Sverige har allerede opdaget det unikke koncept som blandt andet indebærer morgentræning for eleverne inden skoledagen går i gang. Eleverne er fra 5.-9. klasse og møder ind til morgentræning kl. 06.15-07.45.

"Det kommer bestemt ikke af sig selv, at 500 børn og unge står op tidligt om morgenen før skole for at træne fodbold. Det sker, fordi dygtige ledere og trænere skaber de bedste rammer for, at de kan være aktive sammen på tværs af sociale skel og fodboldmæssige færdigheder," sagde Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

Fodboldlinjen blev oprettet for 10 år siden og startede på Rismølleskolen i Randers med 20 elever. Bag ideen står blandt andre John Witting. I dag går 500 elever på tværs af 14 folkeskoler i kommunen på linjen. Fodboldlinjen har 13 trænere og undervisning på 12 forskellige anlæg. Derudover er der tilknyttet 3 undervisere på træner- og lederuddannelse.

"Det er stort for os på Fodboldlinjen, at vores indsats bliver værdsat på Rådhuset. Det er motiverende for ledere og trænere, som står ude på fodboldbanerne tidligt om morgenen året rundt i al slags vejr, at få ros af borgmesteren, som fortæller os, at han støtter op om Fodboldlinjen og vores arbejde. Det er en flot cadeau, som også kommer vores elever til gode," fortalte John Witting, leder af Fodboldlinjen.

På fodboldlinjen får eleverne både undervisning i bevægelse, teknisk kunnen og samarbejde. For eleverne på 9. klassetrin har Fodboldlinjen udviklet en unik juniorlederuddannelse i samarbejde med Tradium HHX, hvor eleverne blandt andet prøver kræfter med at bygge en fodboldklub op fra bunden. Fodboldlinjen arbejder tæt sammen med Tradium, Randers Kommune og Randers Ungdomsskole.

Fodboldlinjen blev indstillet til Danskernes Idrætspris af Rikke Drejer, der er mor til en dreng på Fodboldlinjen. Med prisen kommer 100.000 kroner til at styrke initiativet yderligere.© Copyright 2023 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.