Flot dansk årgangsmesterskab for Swimteam Neptun

Randers
Onsdag 15. september 2021 kl. 10:00

Flot dansk årgangsmesterskab for Swimteam Neptun
Rasmus Gandrup Nejmann satte personlig rekord i alle klasser han deltog i.


Af Carina Kondrup

Omend det ikke blev til medaljer ved de danske mesterskaber for årgangssvømmere, blev det dog til personlige rekorder over stort set hele linjen, klare ranglisteforbedringer, og i flere tilfælde nærmede især Lea Skjærris Lund sig medaljerne. Samtidig klarede Swimteam Neptun svømmerne kvalifikation til næste omgang af de danske årgangsmesterskaber, aldersgruppen ældre, som afvikles i februar 2022.

De danske årgangsmesterskaber har været aflyst igen og igen… og igen pga. corona og restriktioner. Så for at kompensere for de manglende mesterskaber, havde Dansk svømmeunion lagt et dansk årgangsmesterskab i den netop forgangne weekend, i Gentofte. Det sætter selvfølgelig sine begrænsninger, rent præstationsmæssigt, når vi kun er én måned inde i sæsonen. Men det havde nogen glemt at fortælle de to Swimteam Neptun svømmere – de svømmede en fænomenalt mesterskab. For begges vedkommende var det deres første mesterskab! Så der skulle også indhentes en god portion erfaring med at være til mesterskab.

Rasmus Gandrup Nejmann svømmede 3 løb, og han satte personlig rekord i alle 3. Især hans sidste løb, 100m butterfly, sad lige i skabet, med en stor personlig rekord på 4 sekunder, hvilket er rigtig meget på 100m. Udover den flotte tid, klarede Rasmus også kvalifikation til de danske årgangsmesterskaber i februar 2022, hvor han er rykket en årgang op, og kravtiderne dermed er sværere.

Lea Skjærris Lund havde 4 løb, og bortset fra en enkelt smutter, satte hun også personlig rekord i de resterende 3 løb. Især Leas 100 ryg og 50m ryg var interessante. Her svømmede Lea sig meget tæt på medaljerne. Især i 50m rygsvømning lå Lea til medalje helt frem til det sidste heat skulle svømmes, og her blev hun desværre lige skubbet ned af podiet. Men eftersom Lea startede løbet som nr 20, men sluttede i toppen af dansk årgangssvømning, tegner det nogle spændende fremtidsperspektiver. Lea klarede også kravtid til de danske årgangsmesterskaber i februar 2022, ligesom Rasmus. Men tiderne var faktisk så gode, at hun også klarede kravtid til langbanemesterskaberne i juni 2022, samt Vestdanske juniormesterskaber i oktober 2022 og Danske juniormesterskaber i november 2022. Så det var virkelig en flot 50m ryg Lea fik fyret af.

Nu går arbejdet igang frem mod februar 2022. Her håber de to svømmere at få selskab af nogle flere. Især Morten Holst-Jensen snuser til kravtiderne, men der er også flere spændende navne på klubbens 3. hold, som med lidt god svømning kan komme tæt på en kvalifikation.

Så summa summarum må være, at Swimteam Neptun er kommet stærkt igang efter corona-pauserne. Klubben har flere medlemmer end nogensinde før, flere ny-igangsatte projekter har fået en forrygende start, og nu kan klubbens cheftræner Morten Brøndum altså også vinge af, at svømmerne i klubbens konkurrenceafdeling også ser ud til at være igang, her efter den nye sæsons første større styrkeprøve. Rasmus’ og Leas klubkammerater prøver også kræfter med stævnebassinet i den kommende weekend, hvor de deltager i det altid flotte REMA 1000 cup i Horsens.



© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.