Flodbyen sover

Debat
Mandag 21. september 2020 kl. 10:00

Flodbyen sover


Læserbrev af Anders Henrik Jensen, Skovbrynet 1 Stevnstrup 8870 Langå – byrådsmedlem Venstre - Randers Byråd.

Randers byråd havde torsdag aften en historisk chance for at tage et skridt af de helt store. Takket være en udligningsreform, der havde tilgodeset Randers med et historisk stort råderum, have vi politikere med et netop nu chancen for at tænke langsigtet ved at investere med de helt store summer i udvikling af kommunen og byen.

Desværre blev der med det snævreste flertal syet lapper sammen til et ”slumretæppe” af et budgetforlig, så vi med borgerne nu kan lege ”Byen sover”. Vi legede legen som børn og her lister tyve rundt og stjæler ting, mens man har øjnene lukket i hænderne. Her i Østjylland er det omegnskommunerne, der stjæler borger og fremtidigt indtægtsgrundlag fra Randers Kommune.

I Venstre vil vi gerne have vendt den negative befolkningsudvikling ved at tiltrække nye borgere til kommunen via turbo på investeringerne og meget større beløb på posterne med god fremkommelighed. Vi kunne i Venstre have fremrykket etableringen af:

Ny klimabro i Randers by med 20 mio. kr. i 4 år

En forlængelse af ringboulevarden mv. med 4 x 10 mio. kr.

Imødeset de store behov med 4 x 10 mio. kr. for cykelstier og bedre skoleveje.

Der er mange gode poster i budgettet, og jeg er glad for de aftryk vi i Venstre kan se os selv i, når det gælder nye daginstitutioner inkl. en pendlerbørnehave i Randers syd, reparationer af folkeskoler med fokus på indeklima, kulturen og idrætslivet.

Vi synes bare i Venstre at budgettet mangler udvikling, retning og visioner. Nu er pengene drysset med let hånd, så 16 ud af 31 byrødder er tilfredse i stedet for, at man blandt andet kunne have givet økonomisk opbakning til den netop vedtaget udviklingsplan for Flodbyen Randers. Flodbyen skal være kommunens vandhul, hvor livet skal sprudle og give puls. Vi spiser af vores egen hale ved at forbruge mere end vi investerer i langsigtede løsninger og rammer for attraktive bosætningsmuligheder.

Jeg håber at Randers borgerne i nat vil sove godt. Træk slumretæppet godt op, luk øjnene og drøm om evig pengeregn fra Folketinget til morgendagens drømme i nu fjern fremtid. I går var der lys, i aften er der mørkt. Vi havde en historisk chance.© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.