Flere hjælpemidler til demente end du tror

Torsdag 10. september 2015 kl. 11:00

Flere hjælpemidler til demente end du tror
Kuglestolen er med til at hjælpe den demente til at mærke egen krop. Foto: Protac
Den international Alzheimerdag nærmer sig, og i den forbindelse sætter Randers Kommune fokus på hjælpemidler til demente.

Ikke alle ved, at man også kan afhjælpe komplekse mentale lidelser som for eksempel demens med et stort udvalg af hjælpemidler. Det sætter Randers Kommune fokus på i samarbejde med Alzheimerforeningen i forbindelse med den internationale Alzheimerdag.

”Vi vil gerne fremvise noget af den nyeste teknologi og nogle af de bedste hjælpemidler, vi bruger i vores pleje af demente i Randers Kommune. Det er også en mulighed for pårørende for at få indblik i, hvad der findes på markedet af ting, der kan gøre hverdagen lettere for dem og deres kære,” siger formanden for Sundhed og Omsorgsudvalget, Leif Gade.

* Arrangementet er gratis og foregår mandag 21. september i Kulturhusets store sal kl. 14.00 – 18.00. Leif Gade byder velkommen kl. 14.00. Der er mulighed for at købe kaffe og huskekager, og overskuddet af salget går til Alzheimerforeningen.

”Mennesker med demens har behov for at kunne mærke sin egen krop, og her kan man anvende hjælpemidler som specielle stole og tunge tæpper og dyner. Med sansestimulering kan man både berolige, skabe tryghed og hjælpe til en bedre søvn. Man kan desuden bidrage til højere grad af trivsel og livskvalitet i de vågne timer,” fortæller Jesper Heilmann Petersen, leder af Hjælpemiddelhuset Kronjylland.

På dagen kan man blandt andet se kuglestolen, som har dele, der kan foldes omkring den demente borger, så vedkommende oplever et behageligt tryk på kroppen. Der findes også kugledyner, som har samme effekt og kan resultere i en bedre nattesøvn.

* Husk at gi' RANDERSiDAG.dk en 'synes godt om' på Facebook.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.