Flere danskere skal kunne eje deres egen bolig!

Debat
Mandag 8. august 2022 kl. 17:00

Flere danskere skal kunne eje deres egen bolig!
Af Michael Aastrup Jensen, Medlem af Folketinget for Venstre


Af Michael Aastrup Jensen, Medlem af Folketinget for Venstre

Flere danskere skal kunne eje deres egen bolig!

Alle danskere har brug for et godt sted at bo. For et godt og trygt hjem er fundamentet for det gode liv. Derfor har jeg sammen med Venstre arbejdet hårdt på at sikre, at flere danskere kan få opfyldt drømmen om at eje deres egen bolig. Det er en række forslag, der skal gavne boligkøbere over hele landet – også i de mindre byer uden for Randers.

Hvis det står til Socialdemokratiet skal de danskere, der ønsker at eje sin egen bolig, ikke hjælpes. De vil derimod bruge penge på at bygge flere almene boliger og lade kommunerne bestemme, hvor de skal ligge. Det mener jeg er en forkert vej – vi skal derimod give danskerne mere frihed til at opfylde deres egne drømme og ikke gøre det sværere for dem. Derfor har vi også brug for et blåt flertal efter valget, så vi kan gennemføre de planer, der vil give danskerne flere muligheder, fremfor færre.

Jeg har talt med flere danskere der påpeger vigtigheden af at eje sin egen bolig, fordi det for dem giver flere muligheder i livet og en større ansvarsfølelse. For at sikre den drøm, som danskerne brændende ønsker sig, har jeg sammen med Venstre udarbejdet et forslag der inden for de næste 10 år vil sikre opførelsen af 122.000 nye ejerboliger. Her vil vi især hjælpe førstegangskøberne med at spare op til at købe deres første ejerbolig og fjerne afgifter for boliger der koster under 1 mio. kr. Alle forslagene er ansvarligt økonomisk finansieret.

Et af forslagene indebærer desuden en økonomisk håndsrækning til førstegangskøbere i hele Danmark. Her ønsker vi at indføre en boligopsparingskonto, så det bliver langt nemmere at spare op til det første boligkøb. Jeg håber, at det vil komme unge par, som ønsker at slå sig ned og investere deres penge, til gode – for det skal aldrig være så svært, som det er nu, at komme ind på boligmarkedet. Initiativerne vil skabe et Danmark i bedre balance og vigtigst af alt, imødekomme de danskere, der drømmer om at slå sig ned uden for de største byer.© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.