Finanslov: Lokalpolitiker glæder sig – Væk med uddannelsesloftet

Debat
Tirsdag 3. december 2019 kl. 11:00

Finanslov: Lokalpolitiker glæder sig – Væk med uddannelsesloftet

Med den nye finanslovsaftale for 2020 bliver uddannelsesloftet afskaffet. Det glæder byrådsmedlem og folketingskandidat Iben Sønderup (S), der havde netop den sag som en af sine mærkesager i folketingsvalgkampen 2019.

"Vi ved, at mange af vores unge føler et stort pres, og at sygemeldinger med stress, angst og depression blandt unge er steget voldsomt de senere år. Nu bliver noget af dette pres fjernet, og det er jeg meget tilfreds med," siger Iben Sønderup og fortsætter: "Jeg møder selv de unge hver dag, når jeg går på arbejde som gymnasielærer, og jeg ved hvor meget nogle af dem kæmper for at få en hverdag til at hænge sammen. Uddannelsesloftet har været med til at lægge endnu mere pres på de unge, og det har de ikke brug for. De har brug for aflastning, og med fjernelsen af uddannelsesloftet letter vi presset en smule."

Uddannelsesloftet blev indført i 2016 og betød, at det ikke var muligt at tage en anden uddannelse på samme eller lavere niveau, som den man havde i forvejen. Det indebar at man ikke kunne skifte branche til anden uddannelse, hvis man fik brug for det – heller ikke selv om man selv ville betale.

Hvis man fx var uddannet lærer, kunne man ikke skifte til sygeplejerskefaget.
Uddannelsesloftet fjernes fra 1. juli 2020.

"Uddannelse er Danmarks guld – viden er vores vigtigste råstof," siger Iben Sønderup. "Og så nytter det altså ikke noget, at vi sætter barrierer op for at man uddanner sig. Vi skal tværtimod fremme uddannelse, alt hvad vi kan. Det sker nu. Jeg er meget tilfreds med, at afskaffelse af uddannelsesloftet, som har jeg kæmpet for, bliver til virkelighed."


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.