Færre årsværker per borger

KV21
Torsdag 4. november 2021 kl. 11:00

Færre årsværker per borger
Claus Berggren, Spidskandidat for Venstre


Af Claus Berggren, Spidskandidat for Venstre

Færre årsværker per borger

I Randers Kommune har vi ansat, hvad der svarer til 260,7 årsværker i Randers Jobcenter. Hvilket vil sige, at der er, hvad der svarer til 260,7 fuldtidsstillinger fordelt på x-antal medarbejdere. De 260 årsværker har til opgave at beskæftige de ca. 2700 arbejdsløse, der er i Randers.

Der er altså i runde tal et årsværk pr. tiende arbejdsløseborger. Det må vi kunne gøre bedre.

Når nye tal viser, at der er lavet 2500 nye jobs i Randers Kommune, så må bare nogle af de jobs kunne varetages af randrusianere i stedet for arbejdstagere fra andre kommuner. Når man hører om, hvordan social-økonomiske virksomheder med to personer, kan beskæftige op til fyrre ledige mennesker om dagen, så må kommunen da kunne gøre det lige så godt?

Dette er ikke en kritik af kommunens medarbejdere, men en kritik af et rigidt system, hvor man ikke giver den enkelte sagsbehandler frihed til at gøre sit arbejde. Meget af det skyldes statens lovgivning, men når andre kommuner kan gøre det bedre, så må vi også kunne.

Vi skal skære ned på andelen af årsværker på Jobcenteret, men selvfølgelig må vi også gå til kamp mod arbejdsløsheden. Jo færre arbejdsløse, desto bedre. For kommunen ja, men også for den enkelte.

Jeg ønsker et Randers, hvor langt de fleste har et job at stå på til, at de har en hverdag, et formål at stå op til. Det er ikke kun økonomi, men mennesker det handler om. Mennesket i centrum i dag. I morgen. I fremtiden.© Copyright 2022 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.