Et konservativt budget?

Debat
Torsdag 15. oktober 2020 kl. 17:00

Et konservativt budget?


Læserbrev af Bo Vestergaard Hansen, Formand, Det Konservative Folkeparti i Randers.

På seneste byrådsmøde blev kommunens budget for 2021 drøftet og vedtaget. Under debatten sagde Kasper Fuhr, Velfærdslisten, at den eneste, der kunne være glad for det nye budget, var Konservative og Daniel Madié.

Nuvel, vi konservative påtager os da gerne skylden for, at det vedtagne budget er baseret på et økonomisk ansvarligt grundlag. Et budget, hvor der ikke er brugt penge, som man ikke har. Ligeledes har man heller ikke overbelånt fremtidens skatteborgere. Konservative smider ikke regningen for nutidens overforbrug ind i børneværelset. Økonomisk fornuft er en velkendt grundpille i konservatives DNA.

Velfærdslisten sammen med Beboerlisten, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Venstre lavede omvendt en mildt sagt usædvanlig alliance om et mindretalsbudget baseret på vidtløftigheder, håb om flere penge fra staten og øget gældsætning. Så er det jo nemt at lave budget og love guld og grønne skove. Gad vide hvad de havde gjort, når de rendte tør for penge?

Set i den sammenhæng kan man sagtens kalde det et konservativt budget. Men man skal huske, at der jo er flere partier bag denne økonomisk snusfornuftige tilgang. S, SF og Radikale lod sig heller ikke friste af overforbrug.

Konservative ærgrer sig over, at et stort mindretal forlod forhandlingerne undervejs. Vi havde gerne set et bredt flertal. Randers har brug for stabilitet i byrådet – fri for stridigheder og modsatrettede zig-zag politikker. Det hører man tit rundt omkring blandt borgerne. For tredje år i træk, har de nuværende forligspartier vist vejen. Godt at der er forstandige partier, der tænker på gode realistiske løsninger for borgerne og ikke falder for fristelsen til at gå i tidlig valgkamp.




© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.