Et festfyrværkeri af en Landsstævne-afslutning

Danmarkidag
Torsdag 11. august 2022 kl. 07:00

Et festfyrværkeri af en Landsstævne-afslutning

.
Af: redaktionen

Et festfyrværkeri af en Landsstævne-afslutning

Danmarks største idrætsfestival sluttede med et gigantisk afslutningsshow. Statsminister Mette Frederiksen fremhævede, at Landsstævnet er en stor fejring af det, som idrætten kan.

DGI Landsstævne fik sagt farvel til Svendborg med et festfyrværkeri af et afslutningsshow. Over 8000 var aktive på græsset, herunder 5.700 efterskoleelever, og Car Park North spillede live.

Gennem fire dage har de 20.743 Landsstævnedeltagere i både strålende sol og i plaskregn prøvet kræfter med et væld af idrætter og nydt det pulserende liv i Svendborg midtby.

Inden Landsstævneflaget blev taget ned var der taler af både DGI’s formand Charlotte Bach Thomassen og statsminister Mette Frederiksen.

Statsministeren: Idræt binder os sammen
Statsminister Mette Frederiksen hyldede i sin tale både Landsstævne-deltagerne, publikum og arrangørerne. Og hun slag fast, at det er i idrætten, de stærkeste fællesskaber er.

”Landsstævnet er en stor fejring af det som idrætten er og det idrætten kan. Hvad den gør ved os, når vi træner sammen, sveder sammen, falder sammen. Det er godt for vores krop og vores sjæl. Og der er næsten ikke noget som idræt, der kan binde os mennesker sammen,” sagde Mette Frederiksen.

Til Landsstævnet har 4.500 frivillige gjort en kæmpe indsats for at få det hele til at løbe rundt. Og både til dem og til alle de tusinder af frivillige i idrætsforeninger havde statsministeren en særlig hilsen.

”Alle jer, der er frivillige. I er vores andres helte. Det er ligegyldigt hvad I laver, hvis vi ikke havde jer, så havde vi ikke nogen idræt i Danmark, så ville vi ikke have nogen fest i dag,” sagde Mette Frederiksen.

Idrætsforeninger betyder nærmest alt
Efter Afslutningsshowet mødte statsministeren unge fra det såkaldte efter-efterskolehold, der fortalte om deres Landsstævneoplevelser.

Og Mette Frederiksen var ikke i tvivl om idrætsforeningernes betydning.

”Det betyder nærmest alt. Det betyder både noget på den store klinge, strukturelt og principielt, og så betyder det rigtig meget for os som mennesker. Jeg ved det, for jeg kommer selv ud af foreningsdanmark,” sagde statsministeren.

Landsstævnet har været en bølge
DGI’s formand Charlotte Bach Thomassen sagde i sin tale til afslutningen, at Landsstævnet har været en kæmpe bølge af idræt og motion, musik og fest, tradition og tendenser, krop og sjæl, fordybelse og vildskab.

”Lige om lidt sidder vi på vej hjem. Med hovedet fyldt af indtryk. Vi skal hjem til hverdagen. Her er idrætsforeningerne vores bedste ramme for mangfoldige fællesskaber. I et foreningsliv, som er en hjørnesten i vores demokrati,” sagde Charlotte Bach Thomassen.

Vi ses i Vejle
Landsstævnet i Svendborg blev udskudt til fra 2021 til 2022 på grund af corona-pandemien. Derfor er der kun tre år til det næste Landsstævne, som Vejle Kommune bliver hjemsted for.

”Allerede om 3 år mødes vi igen. Til DGI Landsstævne i Vejle. Jeg glæder mig helt vildt,” sagde Charlotte Bach Thomassen.



© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.