Enhedslisten foreslår gratis tandbehandling.

Debat
Torsdag 1. april 2021 kl. 07:30

Enhedslisten foreslår gratis tandbehandling.

.
Frida Valbjørn Christensen Medlem af Randers byråd Enhedslisten

Tandbehandling kan ikke bare være en stor omkostning, men er også vanvittigt vigtigt, hvis ikke små problemer skal vokse sig større og udvikle sig til andre sundhedsskadelige tilstande i kroppen.

Derfor foreslår Enhedslisten, at forvaltningen undersøger, hvad det koster at tilbyde gratis tandeftersyn og -behandling for i første omgang personer på overførselsindkomst.

Beregningerne skal bruges til byrådets videre stillingtagen til tilbuddet om gratis tandbehandling. På længere sigt håber vi i Enhedslisten, at der på nationalt plan kan skabes enighed om, at tandbehandling bliver ligestillet med besøg hos lægen og dækkes af den offentlige sygesikring.

Når der ikke er mange penge at rutte med, ved vi, at de omkostningsfyldte besøg ved tandlægen er noget af det første, der spares væk.

Vi som byråd har et ansvar for borgernes sundhed, og her er tandsundheden også en væsentlig faktor.

Betændelsestilstande i mundregionen kan føre andre sundhedsskadelige tilstande i kroppen med sig, hvorfor det er vigtigt at få ordnet eventuelle problematiske tilstande i tide.

Dette vil samlet set også give en god økonomisk gevinst for samfundet



© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.