Endnu en jul med færre indbrud i Østjylland

112
Onsdag 5. januar 2022 kl. 06:00

Endnu en jul med færre indbrud i Østjylland

Af Carina Kondrup

Endnu en jul med færre indbrud i Østjylland

103 østjyder har i løbet af jul og nytår været udsat for indbrud i deres hjem – et fald på knap 15% sammenlignet med 2020, hvor der ellers også blev begået få indbrud i juledagene.

I snart to år har corona-pandemien sat sit præg på hverdagen, og i juledagene var smittetallene på det højeste niveau nogensinde. Det resulterede i, at mange måtte aflyse juleplanerne og fejre jul og nytår derhjemme. Men det betød til gengæld også, at der var færre efterladte boliger til rådighed for indbrudstyvene.

”Mange har været hjemme i juledagene, og hvis man ikke selv var hjemme til at holde øje med sit hus, så var der stor sandsynlighed for, at én af naboerne var. Så det har formentlig været ret svært at være indbrudstyv denne jul, ligesom det også var tilfældet sidste jul,” siger vicepolitiinspektør Camilla Nielsen.

Forskel fra kommune til kommune

Samlet set har der været et fald i antallet af juleindbrud i Østjylland fra 121 i 2020 til 103 i 2021. Det er særligt i Randers og Syddjurs Kommuner, at der er sket et markant fald, mens der i Favrskov Kommune er sket et mindre fald.

I Aarhus, Norddjurs, og Odder Kommune har der været lidt flere indbrud end i julen 2020, men stadig markant færre end årene før. Borgerne på Samsø har igen i 2021 var forskånet for indbrud i juledagene.

”Det er rigtig positivt, at der overordnet set er færre østjyder, der er blevet udsat for den ubehagelige oplevelse, det er at komme hjem til et gennemrodet hus efter en juleferie. Og selvom vi kan give corona skylden for meget, så tror jeg også, at det er et udtryk for, at borgerne generelt er blevet bedre til at sikre deres hjem og holde øje for og med hinanden,” siger Camilla Nielsen.
© Copyright 2022 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.