Endnu 22 målt til at køre for stærkt ved vejarbejde

Østjyllandidag
Onsdag 24. maj 2023 kl. 16:00

Endnu 22 målt til at køre for stærkt ved vejarbejde
Pressefoto SikkerTrafik


Østjyllands Politi foretog tirsdag aften og nat endnu en målrettet fartkontrol ved vejarbejdet på Østjyske Motorvej nord for krydset med Herningmotorvejen.

Det skete på grund af meldinger om alt for høj fart på stedet, hvilket blev bekræftet af politiets indsats mandag aften, hvor 132 bilister blev målt til at køre for stærkt - hvoraf 37 overskred hastighedsgrænsen så meget, at de står til en betinget frakendelse af kørekortet.

Tirsdag aften var tallet heldigvis noget lavere. 22 bilister blev målt til at køre for stærkt i tidsrummet mellem kl. 21.30 og kl. 03.00. En enkelt af bilisterne står til en betinget frakendelse af kørekortet, mens én bilist får et klip i kørekortet. Resten af de sigtede får en bøde.

Østjyllands Politi har siden mandag hjulpet Vejdirektoratet og entreprenøren med ændringer af nogle fysiske forhold på stedet, bl.a. ved at få snævret en del af vejbanen mere ind. Det er politiets vurdering, at de tiltag sammen med den megen medieomtale af politiindsatsen ved vejarbejdet har medvirket til at færre nu kører for stærkt.

Onsdag aften vil Østjyllands Politi endnu en gang være til stede ved vejarbejdet for at måle bilisternes fart og øge trygheden for vejarbejderne på stedet.© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.