En ny måde at mødes på

Randers
Torsdag 2. april 2020 kl. 17:00

En ny måde at mødes på
Foto: Catherina RotwittNye ideer opstår, når man pludselig ikke kan gøre, som man plejer. Den måde man er vant til at arbejde på, er pludseligt ikke en mulighed. Det er i øjeblikket en realitet for rigtig mange mennesker, og ikke mindst for Selvhjælp Randers der er vant til, at have en del mennesker i deres lokaler i slotscentret. Det er både børn, unge og ældre mennesker, der har sin gang hos Selvhjælp Randers. Disse mennesker kommer hos Selvhjælp Randers, da de står i en svær periode i deres liv. Det er mennesker Selvhjælp Randers med deres frivillige, hjælper ved at mødes i gruppeforløb eller ene samtaler. Fra den ene dag til den anden var dette ikke en mulighed. Heldigvis er det stadigt muligt at mødes og snakke sammen men bare på en anden måde.

Online gruppemøde så dagens lys
Catherina Rotwitt som er initiativtager for gruppen ”Grænser og Selvværd”, startede gruppen op i slutningen af februar 2020. Det var deres 3 møde de netop havde i gang i Selvhjælp Randers lokaler alt imens statsministeren samtidig holdte pressemøde om at Danmark skulle lukke ned.

Catherina udtaler: Da jeg så pressemødet sent om aftenen kunne jeg mærke, at jeg ville være ked af at skulle holde pause med at mødes med gruppen.

Jeg havde allerede oprettet en Facebook-gruppe til os, som vi kunne kommunikere i. Men også en gruppe for at jeg har mulighed for at lægge materiale op i omkring et tema eller en video med bevægelsesøvelser, som gruppedeltagerne kan bruge, hvis de har lyst.

Hun valgte at skrive i gruppen, om det ikke var en idé at fortsætte med at mødes onsdag hver 14. dag, bare online i stedet for fysisk. Hvilket gruppens deltagere heldigvis alle var friske på.

Catherina fortsætter :Så sidste onsdag holdte vi mødet online med video på, hvor vi fik en god snak om den nuværende situation med nedlukningen af Danmark pga. Corona-virussen, jeg holdte et oplæg om temaet denne aften hvorefter vi delte hvad oplægget vakte i hver af os i gruppen. Det kan helt klart anbefales at mødes på denne måde og holde liv i gruppen selvom vi ikke kan mødes fysisk afslutter Catherina.

Majbritt Bargsteen der er daglig leder hos Selvhjælp Randers udtaler: Jeg synes, det er fantastisk at frivillige selv tager initiativ til online gruppemøde. Jeg blev virkelig glad da Catherina skrev en E-mail, at hun havde oprettet en lukket Facebook gruppe og startede et online gruppeforløb op for deltagerne i gruppen. Det kræver selvfølgelig, at man har viden i forhold til at starte et online møde op. Majbritt fortsætter: Jeg tænker ikke, at det er alle der kan og skal starte online grupper op. Her tænker jeg især på vores børnegrupper, de har især brug for at mødes i vores fysiske lokaler sammen med deres gruppeleder. Men at holde liv i de grupper man kan med online møder er et fantastisk initiativ afslutter Majbritt.

Selvhjælp Randers hjælper til dagligt børn, unge og voksne igennem svære livssituationer som skilsmisse, sorg, trivsel, angst, stress, selvværd, osv. Selvhjælp Randers ser frem til, at kunne genoptage alle gruppeforløb og samtaleforløb og igen hjælpe mennesker, der har det svært videre i deres liv.
© Copyright 2022 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.