Efter flere rekorder: Nu er det tid til solhat, solbriller og solcreme!

Randers
Tirsdag 14. maj 2024 kl. 09:30

Efter flere rekorder: Nu er det tid til solhat, solbriller og solcreme!

Efter en rekordvåd 2023 og en usædvanligt regnfuld start på 2024, er der endelig grund til at finde solbrillerne og sommerhatten frem. Danmark har oplevet syv sammenhængende dage med tørvejr, og solen skinner fortsat med fuld kraft frem til pinsen.

Det har været et år med rigelige mængder af regn, hvor februar alene bød på over 100 millimeter regn og april satte sin egen våde rekord. Men nu, midt i maj, har vi endelig fået en pause fra bygerne, og de seneste prognoser lover tørvejr resten af ugen. Faktisk har vi ikke set en dråbe regn siden 6. maj, og hvis vejrudsigten holder stik, får vi 13 solrige og tørre dage i træk.

Denne tørre periode er kærkommen, især efter den lange række af våde dage. Landbruget, som sidste år klagede over tørke, kan nu glæde sig over, at jorden stadig indeholder masser af vand, og tørkeindekset er lavt. Det betyder, at vi kan nyde det flotte vejr uden bekymring.

Så find solcremen frem, tag en tur i parken, eller nyd en is ved stranden. Solen skinner, og for første gang i lang tid kan vi nyde nogle dejlige, tørre dage. Lad os omfavne dette solrige vejr og nyde hvert øjeblik af den varme, der omsider har fundet vej til Danmark.© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.