Drive-in test for coronavirus

Østjyllandidag
Søndag 8. marts 2020 kl. 10:53

Drive-in test for coronavirus
Foto: Aarhus Universitetshospital


.
Aarhus Universitetshospital har laver ny facilitet, hvor personer kan testes for corona, mens de sidder i bilen.

Aarhus Universitetshospital har etablerer en drive-in facilitet, hvor personer, som mistænkes for at være smittet med coronavirus, kan blive testet. Det oplyser pressechef Lars Elgård Pedersen.

Det foregår ved, at personer, der har symptomer på coronavirus, og som er blevet henvist af deres egen læge, kører til sygehuset. Mens de holder i deres bil, vil de blive testet via et skrab fra halsen.

- Vi kan teste flere på den måde, fordi der ikke skal gøres rent efter hver patient, siger pressechefen.

Samtidig vil det minimere risikoen for, at andre personer bliver smittet, forklarer han.

Sygehuset vil opstille et telt, hvor patienterne kører hen i deres biler. Her vil personale stå klar til at kunne udføre testen. Pressechefen understreger, at det kun vil være personer, der i forvejen er henvist af deres læge, som kan testes. Det er altså ikke en åben facilitet, som enhver kan benytte.

Der går et døgn

I flere andre lande, blandt andet Sydkorea, er der set lignende tiltag. Men initiativet på Aarhus Universitetshospital er så vidt vides det første af slagsen i Danmark. Initiativet kommer, efter at der nu er påvist coronasmitte hos 21 personer herhjemme samt to personer på Færøerne.

Flere end 600 personer er landet over blevet testet for coronasmitte. Myndighederne forventer flere smittede og har bedt landets fem regioner melde ind med bud på, hvordan man kan øge kapaciteten til at teste for smitten.

Det kan eksempelvis være fremskudte testfaciliteter, som det Aarhus Universitetshospital nu tager i brug. Det kan også være mobile klinikker, sagde overlæge i Sundhedsstyrelsen Bolette Søborg torsdag til Ritzau.

Ifølge pressechefen vil der typisk gå et døgn, fra prøven er taget, til man får besked, om man er smittet eller ej.© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.