Det flyder med honning i Underværkets gade

Randers
Lørdag 13. august 2022 kl. 08:00

Det flyder med honning i Underværkets gade
BiUnderværkers bigård på toppen af Østervold


Af Carina Kondrup

Det flyder med honning i Underværkets gade

.På søndag 14. august fra 10 til 12 flyder det med honning i Underværkets Gade

Måske du har tænk over, hvordan det går med de 150.000 bybier, der flyttede ind på toppen af Østervold omkring første maj i år?

”Bierne ser ud til at have det super på toppen af Østervold – de har hentet nektar hjem og er i gang med at lave det til den mest fantastiske duftende honning.” Sandor Hestbæk, vildtkonsulent og formand for Randers og Omegns Biavlerforening.

De seks bifamilier er faldet til og er godt på vej til at blive ægte randrusianere. Efter alt at dømme ser det ud til, at de trives på adressen med den fine udsigt, hvor de har adgang til lækkerier i de mange grønne bynære områder, herunder byparkerne Tøjhushaven, Skovbakken, Gethers- og Altananlægget samt Vestparken.

By-bierne har siden maj været travlt beskæftiget med at bestøve blomster, træer og buske i en radius af cirka 2 kilometer og har kvitteret med den fineste, flydende byhonning.

Årets sidste slyngning kan du opleve på egen hånd søndag 14. august kl. 10-12 i Underværkets overdækkede gade, Stemannsgade 9c, 8900 Randers C.

Du har også stadig mulighed for at købe en andel i Bi-Underværker. Med en sådan andel støtter du målet om at skabe bedre biodiversitet i Randers by og bidrager samtidig til verdensmål nr. 15, Livet på Land (delmål 15.5: begrænse forringelse af naturlige levesteder, stoppe tab af biodiversitet).

FAKTA om Bi-Underværket:

1. maj 2022 flyttede 150.000 bier/6 bifamilier ind på toppen af Østervold med god hjælp fra Sinding & Co., der ejer bygningen.

Underværket står bag projektet og bybi-gården med seks bistader. Randers Kommune har banet vejen med en god økonomisk håndsrækning, GAIA Akademi udsmykker bistaderne, GAIA Design & Service sørger for, at der er frøposer at strø ud hen over foråret og efteråret, og GAIA Grafisk har ”bistået” med diverse grafiske opgaver. Randers Naturcenter, og Sandor H. Markus, Randers og Omegns Biavlerforening, vejleder om hhv. bede, frøblandinger og biernes pasning og pleje.

Underværket er via medlemskab af Biavlerforeningen ansvarlig for Randers C’s bigård/avl og honning. Underværket står for pleje, ugentligt tilsyn, slyngning, tapning og for salg af bybi-honningen.



© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.