Det er tragikomisk

Debat
Søndag 26. marts 2023 kl. 13:00

Det er tragikomisk

.
Af: Hans Kristian Skibby (DD)

Modsvar til indlæg fra Michael Aastrup Jensen's (Venstre) indlæg på Randersidag.dk Onsdag 22 martsDet er tragikomisk, at min ellers ganske rare kollega Michael Aastrup Jensen her på Randersidag.dk 22/3 fejrer, at landsbypuljen med finanslovsudspillet bliver på 100 mio. kr.

Jovist er det godt, at der kommer flere penge ud til landdistrikterne, men i 2022 blev der faktisk afsat dobbelt så mange penge. Den nuværende regering laver altså en de-facto halvering af budgetrammen, som fremover skal være til rådighed i den landsbypulje, der ellers skulle være med til at sikre, at Danmark ikke knækker over.

Det er den gale vej at gå – og i hvert fald ikke noget, der får champagnepropperne til at flyve hos mig. I Danmarksdemokraterne frygter vi tværtimod, at halveringen kommer til at skubbe yderligere til den kedelige udvikling i landdistrikterne.

De nyeste tal fra Danmarks Statistik er nedslående: antallet af børn mellem 0-17 år i små byer med op til 5.000 indbyggere er i gennemsnit faldet med næsten 15% fra 2012 til 2022. Det er alarmerende, fordi børn er en essentiel del af vores samfund og deres tilstedeværelse i mindre byer og landdistrikter er afgørende for at opretholde den sociale sammenhæng og livskvalitet. Hvis der er færre børn, så betyder det færre skoler, mindre fritidstilbud og en generel forringelse af livskvaliteten.

Det er derfor både chokerende og uforståeligt, at Venstre og deres røde venner udover at halvere landsbypuljen, svigter vores landdistrikter, også dropper udflytningen af vigtige uddannelser til de mindre byer. Det er en fuldstændig manglende forståelse af den vigtige rolle, som de mindre byer og landdistrikterne spiller i vores samfund. Udflytningen af uddannelser vil have haft en enorm positiv effekt på børn og unges udvikling og læring, og vil også hjælpe det lokale erhvervsliv med at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft.

Derudover er Aastrup også ude at turnere med Venstres sejr med bredbåndspuljen. Men denne pulje har der været afsat midler til alle år siden 2016, så der er ikke meget sejr over det. Her vil Danmarksdemokraterne i vores finanslovsudspil afsætte endnu flere midler af til bredbåndspuljen, og vi vil forhøje den med 50 procent til 150 millioner kroner.

Det er vigtigt at investere i landdistrikterne og sikre, at alle borgere i Danmark har lige adgang til internettet.

Så i stedet for at skære i landsbypuljen og prale af gamle sejre, bør Michael Aastrup og Venstre tage progressivt ansvar - og investere i landdistrikterne. Danmarksdemokraterne vil altid stå op for landdistrikterne og kæmpe for deres interesser. Det er på tide, at Venstre også begynder at tage landdistrikternes udfordringer alvorligt og ligger champagnen tilbage på køl.© Copyright 2023 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.