Der var engang...

Debat
Torsdag 11. november 2021 kl. 15:00

Der var engang...
Helle koch Jensen, Byrådskandidat, Radikale Venstre


Af Helle koch Jensen, Byrådskandidat, Radikale Venstre

Der var engang...

Når jeg læser avisartikler og læserbreve omhandlende folkeskolerne i Randers, specialklasserne samt Randers specialskole, hvor siddende byrådsmedlemmer, der iøvrigt genopstiller til KV21, udtaler sig om, hvad der er gjort af gode tiltag, økonomien, visioner og planer for skoleområdet herunder inklusion og specialundervisning, giver det mig associationer til H.C. Andersens eventyr om "Kejserens nye klæder". Kejseren bliver forledet til at tro, at være iklædt de smukkeste klæder lavet af de flotteste stoffer. Men i virkeligheden, har han ikke noget tøj på.

For at gøre det mere nutidigt, laver jeg et tankeeksperiment.
Forstil dig, at folkeskolen, specialklasserne og Randers Specialskole er en bil.
En bil til 5 personer, som for under 10 siden, var velfungerende, ikke den nyeste model, men fuld funktionel og kunne gå igennem syn.

Men så skal kommunen, som ejer bilen, spare penge. Nogle mener, at bilen er for dyr i drift, og at den godt kan fungere uden vedligeholdelse. Man vælger at komme næsten dobbelt så mange personer ind i bilen, for kommunen siger, at det kan sagtens lade sig gøre. De skal bare sidde lidt tættere.

Over flere omgange af besparelser, fjerner man lidt efter lidt sidespejlene, radioen, alt udstyret og til sidst også bilens dæk og fælge. Alle bilens passagere og deres familier kan nu meget tydelige se og mærke, at bilen ikke længere kan køre.

Som i Kejserens nye klæder, siger kommunen, kan I se, det er en bil?
Hvis man siger det mange gange nok, så kan alle vel se, at det er en bil?

Jeg er byrådskandidat og stiller op for liste B, Radikale Venstre. Jeg er også mor til 2 fantastiske drenge, som begge modtager specialundervisning.

Jeg er vidne til, hver eneste dag, at bilen ikke fungerer, som den skal. Den kan ikke gå igennem syn. Det er ikke bilens fører, der ikke gør sit arbejde ordenligt, men der er bare ikke penge nok til rådighed.

Jeg og Radikale Venstre vil fortsætte kampen, for at få bilen gjort funktionel og i stand til at gå igennem syn.© Copyright 2022 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.