Der er maser af liv i galaksens by

Randers
Fredag 23. oktober 2020 kl. 13:00

Der er maser af liv i galaksens by
Pressefoto fra Sci-Fi-Con.Optimismen hos arrangørerne er stor til trods for, at et stigende smittetal i Europa og corona-restriktioner nu har aflyst årets Sci-Fi-Con og resten af galaksedagene i Randers. Planen er at komme stærkt tilbage i løbet af 2021 og samtidig præsentere en række mindre enkeltstående events.

Arena Randers var booket til den 19. december, hvor en særlig corona-tilpasset juleudgave af Danmarks største Sci-fi-messe skulle have løbet af stablen. Nedlukningen tidligere på året betød, at de traditionsrige galaksedage tilbage i april skulle afholdes på en anden måde og et andet tidspunkt. Det stigende smittetal her i oktober og udsigten til skærpede restriktioner henover efteråret og vinteren har nu fået Benny Ray og arrangørerne af 'Randers - en by i galaksen' til at ændre planerne igen.

"Vi har et spændende og attraktivt program liggende klar i skuffen til, når tiden igen tillader at afholde galaksedagene i fuld skala. Indtil da vil vi løbende koncentrere os om nogle mindre nedslag for at holde gryden i kog, " fortæller Nikolai Kaad, der er kommunens leder af projektet.

Benny Ray, der står bag Sci-Fi-Con, føler at han har truffet den helt rigtige beslutning - selv om det ærgrer ham, at det så ikke har lykkedes at gennemføre messen her i 2020.

"Jeg har gennemgået mulighederne for at afholde årets Con igen og igen. Med et forsamlingsforbud på 50 eller mindre, kan jeg simpelthen ikke se, hvordan det skal kunne lade sig gøre. Jeg vil nu i stedet sammen med mine samarbejdspartnere fra galaksedagene afholde et mindre arrangement på Memphis Mansion i den pågældende weekend, hvor vi naturligvis tager alle de nødvendige forbehold, så det kan blive en god og sikker oplevelse for alle, " siger Benny Ray.

Han tilføjer, at alle foredragsholdere og standholdere, der skulle have deltage på årets Sci-Fi-Con er klar til en messe i 2021. Og gæster, som har købt billet til den 19. december vil kunne få flyttet billetten til den nye dato i 2021. Arrangørerne kan dog endnu ikke sætte dato på begivenheden.

"Nu følger vi situationen, og evaluerer løbende hvilke muligheder vi har. Uden at næve den konkrete dato kan jeg dog afslører, at Arena Randers er booket til formålet både en weekend i april og en weekend i august", fastslår Benny Ray.

'En by i galaksen' tager afsæt i Star Wars-universet og handler både om underholdning, læring og undervisning, kultur, formidling, natur og meget mere. En lang række både offentlige og private aktører deltager i festivalen, som med lynets hast har udviklet sig på tværs af fagligheder, kommune og ildsjæle.

Randers Biblioteket åbnede i april 2018 Danmarks største offentlige samling med bøger, film og effekter fra Star Wars-universet. Samlingen er åben året rundt. Randers Bibliotek har desuden i forbindelse med festivalen et skoleprojekt, hvor Star Wars bliver brugt som en platform til at fremme læring og læselysten hos eleverne i folkeskolen.

"I arbejdsgruppen for 'Randers - en by i galaksen' er der trods situationens alvor en god stemning og alle er klar til at bakke op om En by i galaksen i 2021. Samtidig er det vigtigt for mig at pointere, at arbejdet med læringssporet på skolerne og biblioteket fortsætter, uagtet at vi ikke kan afholde de årlige festivaldage på det planlagte tidspunkt, "slutter Nikolai Kaad.

Interesserede kan følge med på www.enbyigalaksen.dk og www.facebook.com/enbyigalaksen


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.