Den sunde fornuft efterlyses

Debat
Fredag 14. februar 2020 kl. 08:00

Den sunde fornuft efterlyses


Læserbrev af Poul Rubach, Harridslev, Bestyrelsesmedlem af Radikale Venstre.

Vi er alle afhængige af den sunde fornuft, - ikke mindst beslutningstagerne bør tage den i brug.

En ung kvindelig muslimsk rekrut måtte forlade Varde kasserne efter 4 dage, fordi hun af religiøse grunde bærer hijab. I de gamle kolonimagter som USA m.fl. er det ikke et problem,- ej heller i Sverige eller Norge.

"Vi har specifikke krav for at bære uniform. En værnepligtig og jeg ser ens ud og har den samme fremtoning. Det handler ikke om religion. Der er ens regler for alle" siger oberst Susanne Lund til Jydske Vestkysten.

Det er ærgerligt, at holdninger og menneskeopfattelserne ikke har fået et eftersyn og opjustering de sidste 50 år. Lige i denne situation kunne den kvindelige soldat opfattes som en slags brobygger mellem forskellige religioner.

Den tid hvor Danmark var et monokulturelt samfund er ovre, så for ikke at få en "Dem eller os" konflikt, forpassede forsvaret denne enestående mulighed for at glatte holdninger ud. Alle kunne på begge sider profitere af at lade den unge kvinde deltage i forsvarets aktiviteter. Det eneste man risikerer er, at alle bliver lidt klogere.

Og hvorfor nu denne konflikt?

I min militærperiode sidst i 70'erne var vi bestemt heller ikke ens mht. højde og drøjde. Nogle var langhåret, andre var karseklippet. Nogle med skæg og andre glatbarberet.

Det er vel for at kunne forsvare landet, at der indkaldes værnepligtige. Det undrer mig derfor, at forsvaret ikke anser dette som muligt med tætsiddende tørklæde under baret eller hjelm – eller en jødisk kalot på hovedet - men blot henholder sig til rigide regler.

Jeg er selv personligt tilhænger af forbud mod ansigtstildækning, da dette er uforeneligt med dansk kultur, men et tørklæde er på ingen måde omfattet af dette.

Bare dog den almindelige fornuft kunne træde i kraft.

Jeg anser forsvarsminister Trine Bramsen, som den bedste minister næst efter Mette Frederiksen, så derfor ærgre det mig, at hun står fast i disse forældede regler.

Måske er det for at tækkes Venstre og DF i det politiske samarbejde om en stram udlændingepolitik?

På sygehuse, plejehjem og i hjemmeplejen bæres også uniform, og her er det faktisk ganske mange med hijab uden det volder problemer. Her var der også for årtier strenge regler for påklædning, som dog løbende er justeret til virkelighedens verden.

Samfundet spilder her en åbenlys chance i en forbedret integration ved at forbyde kalot- og hijabbærende soldater tjenesteretten.

Det er jo ikke disse kvinder, der ønsker Sherias indflydelse i samfundet, eller laver uroligheder i gaderne og råber "Fuck demokratiet" og lignende slagord.

De antidemokratiske individer, der ønsker et andet styre, bør ikke være i Danmark, - dem vil ingen savne.

På de lokale sociale medier er det vel forventelig, at Venstre- og DF-vælgere/skribenter støtter op om de gamle regler og "os og dem" konflikten, da de åbenlyst ikke ønsker en succesfuld integration , men med de konservative skribenter havde jeg nok forventet noget mere eftertænksomhed.

Ærgerligt, at den sunde fornuft har trange kår.© Copyright 2020 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.