Den Grønne Studenterbevægelse kommer til Randers

Randers
Lørdag 30. oktober 2021 kl. 17:00

Den Grønne Studenterbevægelse kommer til Randers

.
Unge viser vejen til et grønt kommunalvalg.

Aktive fra Den Grønne Studenterbevægelse kører nemlig lige nu rundt i en minibus til alle dele af Danmark.

I løbet af de 15 dage op til kommunalvalget den 16. november besøger de 15 forskellige kommuner i et roadtrip på tværs af Danmark.

Og nu lægger de vejen forbi Randers Kommune d. 8. november.

En af de unge der er med i klimabussen er Johannes Skriver Elf, der er studerende og aktiv i Den Grønne Studenterbevægelse. Han håber at klimabussen kan være med til at lave et grønt kommunalvalg.

- "De kommunalpolitikere vi vælger nu, vil være ansvarlige for de 4 mest afgørende år i at bekæmpe klimakrisen. Derfor vil jeg gerne være med til at kæmpe for at vi får et grønt kommunalvalg. Det er nu, at vi har muligheden for at skabe en grønnere og klimasikker fremtid, hvor oversvømmelser og skovbrande ikke blive mere katastrofale år for år.," siger Johannes Skriver Elf

På deres besøg skal de blandt andet tale med Borgmester Torben Hansen og holde oplæg på Underværket i forbindelse med visning af filmen 70/30. De unge aktive mener at det er deres generations mest afgørende kommunalvalg

"Hvis vi ikke ændrer kurs vil vi allerede ved næste kommunalvalg have udledt så meget CO2, at vi overskrider 1,5-gradsmålet - grænsen som klimavidenskaben siger, at vi skal holde os indenfor. Vi skal i gang på alle niveauer med omstillingen, også i kommunerne - Vi kan ikke længere bare overlade det til Christiansborg at lave omstillingen oppefra og ned. Det er i kommunerne at vi bor, og det er her at vi skal skabe de gode og grønne liv i fællesskab," siger Ingrid Hejslet Larsen der også er med på roadtrippet.

Den Grønne Studenterbevægelse er et fællesskab af unge over hele Danmark, der kæmper for en grøn fremtid. Bevægelsen laver mange forskellige aktiviteter over hele landet under kommunalvalgkampen. Ud over roadtrippet afholder de blandt andet klimamarcher, valgmøder og oplæg. Det gør de fordi de mener at der er afgørende, at vi går sammen i fællesskaber i kommunerne, og skaber grønne lokalsamfund.

"Det er i kommunerne at vi skal sikre sunde liv og skabe omgivelser, vi har lyst til at bo i, uden forurening af jord, luft og vand. Vi skal skabe et stærkt lokaldemokrati, hvor alle har medbestemmelse. Og vi skal give plads til en rigere og vildere natur, i både land og by," siger Eskil Nordahl Fundal der også er klimaaktivist.

Den Grønne Studenterbevægelse peger på især 4 tiltag, som de håber at byrådskandidaterne vil forpligte sig på at arbejde for efter næste valg. De fire tiltag omfatter både at vælge de grønne løsninger, give plads til en vildere og rigere natur, at styrke demokratiet med grønne borgerting, og at sikre grønne arbejdspladser og uddanne borgere til de nye jobs. Studenterbevægelsen fører lige nu kampagne med andre store grønne organisationer på detsidstevalg.dk, hvor man som borger kan spørge sine byrådskandidater om de vil arbejde for de fire tiltag.

Fakta:
De unge i bussen

Eskil N. Fundal, studerer Geografi og Geoinformatik på Københavns Universitet, tlf. 51196392

Ingrid Hejslet Larsen, studerer Religionsvidenskab på Københavns Universitet, tlf. 22583822

Johannes Skriver Elf, studerer dansk på Københavns Universitet, tlf. 51940106

Om Den Grønne Studenterbevægelse: Den Grønne Studenterbevægelse er en bevægelse af unge på tværs af landet. Bevægelsen er partipolitisk neutral, og kæmper for en grøn fremtid. Den består i dag af 9 lokal-afdelinger, og flere hundrede aktive. Bevægelsen opstod i foråret 2018, på samme tid som store dele af den globale klimabevægelse. Den Grønne Studenterbevægelse er en af organisationerne bag det online værktøj "detsidstevalg.dk", hvor man kan spørge sin lokalpolitikere om de vil forpligte sig på at lave reel grøn omstilling.

Planer for besøget.

Kl. 9.00: Møde med Frida Valbjørn Christensen, kandidat fra Enhedslisten

Kl. 11.00: Møde med Torben Hansen, borgmester, Socialdemokratiet

Kl. 16.00: Filmvisning og oplæg på Underværket

Kl. 18.00: Aftensmad på Kaosambassaden

Kl. 19.30: Oplæg på Den Skandinaviske Designhøjskole

Byerne som klimabussen besøger

Op til kommunalvalget besøger klimabussen Haderslev, Aabenraa, Esbjerg, Ringkøbing, Holstebro, Thisted, Hjørring, Randers, Vejle, Svendborg, Nakskov, Nykøbing Falster, Næstved, Roskilde og Rønne© Copyright 2022 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.