Debatter om arbejdsmarked på Political Festival of Europe i Mariager

Randers Opland N
Torsdag 21. juli 2022 kl. 17:00

Debatter om arbejdsmarked på Political Festival of Europe i Mariager
Dansk Metalarbejderforbund – Dansk Metal –, Industri All Europe og Dansk Ingeniørforening – IDA – arrangerer debatter på Political Festival of Europe Foto: Privat


Af Klaus Hansen

Political Festival of Europe afholdes for første gang fra 25. til 28. august 2022 Mariager. Her kan besøgende fra hele Europa udforske en bred vifte af debatter mellem europæiske borgere og beslutningstagere om nogle af de mest presserende spørgsmål. Overordnede temaer, der vil præge festivalens mange aktiviteter, omfatter erhvervsliv, klima, kultur, demokrati, udenrigspolitik, sundhed og teknologi.

Som vigtige interessenter på det danske arbejdsmarked kan Political Festival of Europe med glæde dele, at Ingeniørforeningen – IDA – og Dansk Metalarbejderforbund – Dansk Metal – samt sidstnævntes europæiske organisation – IndustriAll Europe – vil deltage i festivalen.

- I Danmark har vi ofte en tendens til at se gode erhvervs- og jobmuligheder i den grønne omstilling, men i mange industrisektorer og europæiske regioner ses omstillingen som en trussel mod virksomheder og menneskers levebrød. Derfor er det vigtigt for os i Nordeuropa at anerkende og støtte de sektorer og arbejdstagere, der føler usikkerhed og kræver en retfærdig overgang, der ikke efterlader nogen, siger Simon Klinzing Nielsen, EU-konsulent i Dansk Metal og Fin Krogh Jørgensen, seniorkonsulent i IDA

Diskussionen omkring arbejdsmarkedet er central på Political Festival of Europe.

- På Political Festival of Europe ønsker vi at skabe dialog om de emner, der betyder mest for borgerne i Europa, og et af disse emner er arbejdsmarkedet. I lyset af store vedvarende udfordringer som pandemien og Ukraine-Rusland-konflikten har det aldrig været vigtigere for folk at gå sammen og finde løsninger sammen, siger Jan Bertelsen, CEO på Political Festival of Europe.

Festivalen glæder sig over deltagelse af IDA, Dansk Metal og IndustriAll Europe, som i fællesskab vil arrangere to debatter på en af ​​vores temascener.

Political Festival of Europe er en årlig demokratifestival, der fungerer som en platform for demokratisk dialog om de mest presserende emner på den europæiske dagsorden. På siden af ​​politiske begivenheder er festivalen også et sted for festligheder, der hylder Europas rige og mangfoldige kultur og arv.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.