Debat: Velfærdslisten stiller ændringsforslag for at sikre lokalsamfunds indflydelse

Debat
Mandag 22. maj 2023 kl. 12:00

Debat: Velfærdslisten stiller ændringsforslag for at sikre lokalsamfunds indflydelse
Pernille Heibøll Sørensen, Byrådsmedlem, Randers Kommune (Velfærdslisten)


Indsendt af: Martin Minka Jensen, Randers NØ

Velfærdslisten stiller ændringsforslag for at sikre lokalsamfunds indflydelse

På baggrund af, at forvaltningen i Randers Kommune har modtaget fire ansøgninger om etablering af forskellige energianlæg ved Overgaard, Sødring og Dalbyneder, stiller Velfærdslisten et ændringsforslag på byrådsmødet mandag d. 22. maj. Selvom Velfærdslisten deler manges opbakning til, at den grønne omstilling udvikles og igangsættes, så er det for Velfærdslisten også vigtigt at tage borgerne med på råd. Særligt i sådanne sager, hvor der er mennesker, der skal bo side om side med tiltagene.

Helt konkret er der tale om etablering af meget store solcelleparker ved hhv. Overgaard og Dalbyneder, samt en senere etablering af et elektrolyseanlæg. Derudover foreslås den eksisterende vindmøllepark ved Overgaard udvidet med seks vindmøller. Til dette har borgere, i særdeleshed i nærområdet til de berørte områder, fremsendt en lang række høringssvar, der fremfører en række bekymringer ved projekterne. Berørte borgere i de berørte lokalsamfund, må og skal indtænkes, når planerne for sådanne store og vigtige projekter planlægges og udføres.
Derfor foreslår Velfærdslisten, at sagen udsættes, så der kan optages forhandlinger med lokalsamfundet i de berørte områder med henblik på at undersøge, om 1. Der kan foretages ændringer, der imødekommer lokalsamfundets bekymringer og ønsker, 2. Der på anden vis kan ydes lokalsamfundet en passende kompensation, herunder fuld anvendelse af midlerne fra Grøn Pulje m.v. 3. Der kan opnås en fornuftig balance, der tilgodeser både lokalsamfundets ønsker og behov, klimaet og naturen.© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.