De røde vil fjerne patientrettigheder

Debat
Torsdag 22. september 2022 kl. 15:00

De røde vil fjerne patientrettigheder
Michael Aastrup Jensen, Medlem af Folketinget for Venstre


Af Michael Aastrup Jensen, Medlem af Folketinget for Venstre

De røde vil fjerne patientrettigheder

Efter to år med en verserende sundhedskrise, hvor vores behandlinger af patienter er blevet forsømt, foreslår de Radikale, og store dele af venstrefløjen, nu gudhjælpemig at afskaffe behandlingsgarantien. Behandlingsgarantien, der har sikret en værdig behandling af vores syge medborgere, der ikke har kunne få den fornødne hjælp på vores offentlige sygehuse. Det vil de, fordi ventelisterne er blevet for lange. Det mener jeg simpelthen ikke er en seriøs måde at løse problemer på - I hvert fald har jeg svært ved at forstå de radikales logik. Tænk sig, at man, for at leve op til kravene, hellere vil afskaffe reglerne om, hvor hurtigt patienter skal behandles, frem for at behandle patienterne hurtigere. Det er jo ikke problemløsning. Det er at feje problemet med ventelisterne under gulvtæppet og samtidig kyle alle patienter under bussen. Det kalder jeg uværdigt.

I dag er ventelisterne alenlange, og samtidig er kapaciteten blevet mindre og sengepladserne færre, sammenlignet med da den socialdemokratiske regering kom til, for tre år siden. De røde har ikke formået at løfte niveauet i sundhedsvæsenet, siden de kom til magten, og det er selvom, at de ved sidste valg lovede guld og grønne skove. Hvor er de 1000 ekstra sygeplejersker? Hvor er 10-års planen for psykiatrien, som vi sådan har brug for?

Nu vil de røde så også fjerne behandlingsgarantien for patienter. Det er jeg lodret imod. Jeg vil ikke fjerne den garanti, som danskerne har for at kunne få en hurtig udredning. I Venstre har vi i stedet præsenteret nogle forslag, som skal styrke sundhedsvæsenet. Vi vil bl.a. afsætte en milliard ekstra, til at få bugt med de stigende ventelister og mange udsatte behandlinger. Vi vil fortsætte med at udrulle sundhedsreformen, som regeringen er alt for langsom med. Vi vil tænke nyt i den offentlige sektor, ved at investere i arbejdskraftbesparende teknologi. Når vi forhåbentligt snart overtager regeringsmagten, vil vi samle alle sundhedsvæsenets parter, og sammen finde ud af, hvad vi kan gøre for at styrke vores sundhedsvæsen.

Jeg synes den røde regering igen viser, at de ikke overraskende atter sætter systemet før mennesket. Det er den helt forkerte vej at gå. Danmark trænger til en ny regering, som sætter mennesket først og ikke vil svække patienternes rettigheder! Sådan en regering er en borgerlig-liberal regering, ledet af Venstre.© Copyright 2023 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.