Danmission genåbner sine genbrugsbutikker

Corona
Søndag 28. februar 2021 kl. 07:00

Danmission genåbner sine genbrugsbutikker
Billede af Waed Goumani fra Pixabay


.
Fra mandag 1. marts inviterer størstedelen af Danmissions velgørende genbrugsbutikker igen kunder indenfor.

Siden regeringen løftede sløret for, at dele af detailhandelen igen kan åbnes, har de frivillige i Danmissions 70 genbrugsbutikker arbejdet på højtryk for at blive klar til at genåbne deres lokale butikker. Størstedelen af Danmissions butikker åbner i løbet af mandag 1/3, tirsdag 2/3 eller onsdag 3/3 – nogle med ændrede åbningstider.

“En rigtig stor del af vores frivillige har meldt sig klar til at vende tilbage til butikkerne. Der er også en del, der helt forståeligt, pga. deres eget eller familiemedlemmers helbred, vælger at blive hjemme lidt endnu,” siger Jannie Zillig, der er leder af Danmission Genbrug & Salg.

Genåbningen af Danmissions butikker vil ske med fokus på både de frivilliges og kundernes tryghed og sikkerhed.

“Vi har efterhånden en vis rutine i at drive genbrugsbutikker midt i en covid-19-tid. Det er altafgørende, at både kunder og vores frivillige føler sig trygge. Vi følger myndighedernes retningslinjer i alle vores butikker,” siger Jannie Zillig.

Alle Danmissions genbrugsbutikker har været lukket siden 25. december, og det har naturligvis haft økonomiske konsekvenser for den folkekirkelige organisation, der bl.a. arbejder med at skabe bedre levevilkår for fattige, beskytte naturens ressourcer og fremme fred i Asien, Afrika og Mellemøsten.

Derfor vækker det også stor glæde hos Danmission, at genbrugs-butikkerne igen kan åbne.

For lukkede butikker betyder ikke bare tab af indtægter, men også et tab af det stærke fællesskab, der findes i hver enkelt butik.

Det påpeger Danmissions generalsekretær, Kristian Sloth:

“Uden dedikerede frivillige ude i vores butikker, der hver eneste dag tager en tørn for vores fælles sag, så var Danmission intet. Omvendt så er der også rigtig mange, der har savnet fællesskabet i butikken. Med en stærk fælles indsats og masser af iderigdom er det lykkedes Danmission at komme skånsomt igennem en svær periode, og jeg er fuld af håb og fortrøstning for fremtiden”.

Danmission ser nu frem mod en genåbningsperiode med travlhed.

“Sidste år, da vi genåbnede vores butikker, viste vores frivillige handlekraft og en stor omsorg for hinanden og vores trofaste kunder – og ikke mindst en ukuelig vilje til at indhente det tabte. Samme gåpåmod er jeg sikker på, at vi vil opleve igen,” siger Kristian Sloth.

Online salg, flere frivillige syersker og nye butikker

Under nedlukningen af butikkerne har det da heller ikke skortet på gå-på-mod og initiativ: En del af Danmissions butikker har haft succes med salg via Facebook og Instagram fx vinduessalg og click and collect.

Rundt omkring i landet er Danmissions korps af frivillige muleposesyersker vokset, og i nedlukningsperioden har to af Danmissions butikker skiftet adresse og kan nu slå dørene op til helt nye butikker.

Det kan de fx i Svendborg, hvor genbrugsbutikken er rykket ind i 600 kvadratmeter store lokaler, som de har haft travlt med at renovere og indrette til genåbning.

Else Nickleit er én af de frivillige, der tripper for at kunne slippe genbrugssultne kunder løs i den store butik:

“Vores nye butik er utrolig lækker, og alle vi frivillige er så stolte over, at vi byder indenfor i en kæmpe butik med lys, plads og rummelighed. Den begejstring og stolthed, som der er i vores fantastiske team af frivillige, skal kunderne glæde sig til at mærke”.

Gå trygt i genbrug

Der vil være håndsprit ved indgange, afstandsmarkører på gulve og værn af plexiglas ved kasseapparater. Både kunder og frivillige skal bære mundbind/visir. Der vil være information til kunderne, og hver enkelt butik vil skilte med, hvor mange kunder, der må være i butikken ad gangen. Der kan være forskellige forholdsregler fra butik til butik afhængigt af størrelse og indretning.

Sundhedsmyndighedernes krav er, der må være 1 kunde pr. 10 m2 i butikkerne.

Kunderne opfordres til at følge de frivilliges anvisninger.

Undgå at betale med kontanter, men betal i stedet med MobilePay eller betalingskort.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.