Cykelsmeden og kunsthistorikeren

Randers
Fredag 23. september 2022 kl. 08:00

Cykelsmeden og kunsthistorikeren

Af Carina Kondrup

Cykelsmeden og kunsthistorikeren

Torsdagsdialogerne på Randers Kunstmuseum starter en ny sæson

Cykelsmed Claus Ørsted der netop har kunnet fejre sin 80-års fødselsdag og museumsdirektør Lise Jeppesen inviterer ind på kunstmuseet og går i munter og stridslysten dialog om et kunstværk på museet og om kunst på godt og ondt. Indtil videre er der programsat to dialoger i efterårssæsonen, da museet afventer opstart af renovering af Kulturhusets tag. Flere vil følge hvis renoveringen tillader det.

Denne gang er der fokus på et hovedværk af en kvindelig kunstner, Emilie Mundt(1842-1922), købt til Randers Kunstmuseum i 1893. Maleriet forestiller en selskabelig sammenkomst i Mundts hjem som hun delte med sin samlever Marie Luplau (1848-1925). De var et kreativt og kærligt kunstnerpar, der opdrog en fælles datter og kæmpede for ligestilling i kunsten og i livet. Hør historien og kom helt tæt ind på maleriet. Til den anden dialog er der fokus på et hovedværk af Poul Anker Bech: Efterårsmail fra en kabeltromle fra 2007. Et maleri der midlertidigt er deponeret på Randers Kunstmuseum og som for mange vil være et glædeligt gensyn. Hør om Poul Anker Bech og hans arbejde med de helt store formater.

DATO / 29. september kl. 15.00
Dagens værk er Emilie Mundt: Efter hjemkomsten, 1893

DATO / 13. oktober kl. 15
Dagens værk er Poul Anker Bech: Efterårsmail fra en kabeltromle, 2007.

Som altid er der fri entré til torsdagsdialogerne.© Copyright 2023 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.