Crossfit for de yngste

Tirsdag 12. februar 2019 kl. 10:57

Crossfit for de yngste
Efter en hinketur over vægtene slår børnene sten-saks-papir om hvem, der skal tage 5 armbøjninger.
Du forbinder måske crossfit med stærke mænd og kvinder, som løfter tunge kettlebells og vender store traktordæk. Nu er trenden nået til de mindste.

Børnene fra Børnehuset Viborgvej svingede sig i reb, lavede burpees og squats, og de uddelte high-fives til den helt store guldmedalje. Onsdag den 7. februar var de på besøg hos Cross Kompagniet i det nordlige Randers for at prøve kræfter med den populære træningsform. Det gik ikke stille for sig.

"Nøglebegreberne i børnecrossfit er ikke styrketræning, men bevægelsesglæde, kreativitet og leg. Legen er det centrale, og det pædagogiske mål er, at børnene udforsker og eksperimenterer med forskellige måder at bruge kroppen på gennem leg. Legen er omdrejningspunktet for børn, og børn lærer gennem leg. Så er det ligemeget, om det er Lego eller om at bruge sin egen krop" , fortæller Lotte Hillgaard Hansen, der er pædagog i Børnehuset Viborgvej.
Crossfit for alle

Crossfitinstruktøren Christian Lau stod for dagens træning, og han har helt klare ideer om, hvordan man tilrettelægger crossfitøvelser til de mindste.

"Den største forskel er belastning. Vi spænder ikke store kilo på børn. Det er egentlig bare leg, og de vil ikke blive udsat for bevægelser, de ikke kender fra legepladsen eller en gymnastiktime", siger Christian Lau, som til dagligt instruerer medlemmerne i crossfitklubben. Herfra har han erfaring med at instruere børn, når der er familietræning.

Pædagog Lotte Hillgaard Hansen ser også positive ting i at lade børnene prøve kræfter med nogle anderledes aktiviteter:

Børnehuset Viborgvej slipper børnene løs i crossfitlokalet for at tage del i den kommende landsdækkende visionsaftale 'Bevæg dig for livet'. Aftalen har som mål at få Danmark op på førstepladsen som den mest aktive nation i verden i 2025.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.