Corona Erindringskaravane besøger Randers

Randers
Fredag 14. august 2020 kl. 09:00

Corona Erindringskaravane besøger Randers


Corona Erindringskaravanen rejser rundt i Danmark og indsamler videoerindringer fra Corona-tiden. Her kan danskerne dele deres minder fra en speciel tid med eftertiden.

Bag projektet står ejerne af bureauet Filmspor, Morten Lindegren og Anne-Mette Vinter. Deres formål er at give alle interesserede mulighed for at dele deres corona-minder, når Erindringskaravanen standser i blandt andet Randers (Jens Otto Krags Plads / UnderVærket) i dag mellem kl. 10-18.

Alle erindringer bliver efterfølgende samlet til en film, som bliver vist ved arrangementer på biblioteker og kulturhuse.

"Med vores projekt portrætterer vi danskernes oplevelser, store som små. De er nemlig allesammen med til skabe et billede af, hvordan denne ekstraordinære tid er. I en periode, hvor Danmark stadigt delvis er lukket ned, kan man som individ nemt gå rundt med en følelse af, at man er alene med sine tanker. Med vores projekt ønsker vi vise, at vi ikke er alene. Og vi ønsker, at vi alle reflekterer over - og bliver klogere på - hvordan Corona-situationen har påvirket os," fortæller initiativtager Anne-Mette Vinter.
Projektet opstod, da karavanens skabere pludselig befandt sig i en ny situation, hvor opgaverne blev færre, og de havde god tid til at tænke over både deres liv og arbejdsliv.

"Corona-tiden har vendt op og ned på danskernes liv. Nogle er blevet arbejdsløse, er gået konkurs eller har været syge. Andre har haft en tiltrængt pause eller har gentænkt deres liv og fundet nye værdier og leveveje. Med vores projekt ønsker vi at portrættere danskernes oplevelser. De er nemlig allesammen med til tegne et billede af, hvordan denne tid har været. Ligesom de kan hjælpe os med at huske i fremtiden," siger Morten Lindegren, som i øvrigt selv er opvokset i Randers.

Du kan finde flere stoppesteder for Erindringskaravanen - samt datoer for visninger af filmen - på corona-erindringer.dk.



© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.