Chefen gik fra borde og en ny trådte til hos Flotille 123

Randers
Tirsdag 23. maj 2023 kl. 09:00

Chefen gik fra borde og en ny trådte til hos Flotille 123
Fra venstre: Tommy Sørensen, tiltrædende flotillechef - Henrik Holck Rasmussen, øverste chef for Marinehjemmeværnet - Søren Poulsen, afgående flotillechef, foto: HJEMMEVÆRNSFLOTILLE 123 DJURSLAND


Chefen går fra borde og en ny træder til, i den lokale afdeling – Flotille 123 - af det frivillige Marinehjemmeværn hvor Tommy Sørensen overtager efter Søren Poulsen.

Tommy har været næstkommanderende i flotillen og kørt et tæt og enigt parløb med Søren. ”Der står en stærk kerne, der vil og kan løfte opgaverne, og der er en god tilgang med nye medlemmer i gang. Så flotillen er klar til indsættelse ved både eftersøgning og støtte på havet, og skulle det ske, er vi klar til, at det kan ske med våben i hånd”, siger Tommy Sørensen.

Det er ikke uden erfaring, der tiltrædes. Tommy har 42 års frivillig tjeneste bag sig i Hjemmeværnet, og haft to perioder som frivillig chef i Hjemmeværnet, både som kaptajn for et hærkompagni i Himmerland og kaptajnløjtnant for en sejlende flotille i Horsens. Desuden har Tommy medvirket til både udvikling og undervisning i lederuddannelser for frivillige på gruppefører, delingsfører og chefniveau.

Civilt er Tommy leder i Frivilligcenter Mariagerfjord, så det kan siges at fritid og arbejde på sin måde smelter sammen.

Søren har været chef i Randers i 12 år, og mente at nu var det tid til at træde til side.
Søren har som Tommy medvirket til udvikling af lederkurser og undervist i samme. Han har også haft en længere periode som chefrepræsentant i Hjemmeværnets landsråd, svarede til et civilt medarbejderudvalg.
Søren forlader ikke flotillen, men vil blive placeret tæt på ledelsen og vil dermed kunne medvirke til sparring.

Kommandør Henrik Holck Rasmussen, chef for Marinehjemmeværnet forestod chefskifte i overværelse af flotille og indbudte gæster 20. maj.
Marinehjemmeværnet har mange gode uddannelsestilbud, der også giver mening i det civile liv, lige fra førstehjælp, leder uddannelser, sømandskab og militære uddannelser fra sergent til kaptajnløjtnant.
Hjemmeværnsflotille 123 har basehavn i Randers, og hverver primært nye medlemmer fra Mariagerfjord kommune, ned over Djursland til kanten af Aarhus kommune, og ind omkring Viborg.

Flotillen har stillet en ombygget 800 klasse til rådighed, og der skal være 8-12 frivillige om bord, når der sejles. Marinehjemmeværnet løfter opgaver i indsættelse af Søværnet på havet, hvor sømandskab og våben går side om side.

Al tjeneste i Marianehjemmeværnet er ulønnet og man bestemmer selv i hvilken grad der ønskes for egen deltagelse.
Der er plads til alle, der kan og vil, og vide muligheder for at få den opgave der passer ind for den enkelte.

Skulle der være interesse, så kontakt flotillen via hvf123-fh@hjv.dk og få en uformel samtale om muligheder og krav© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.