Byens børn og Remida sætter fokus på klimaet og fremtidens mad

Randers
Mandag 18. september 2023 kl. 14:00

Byens børn og Remida sætter fokus på klimaet og fremtidens mad
Byens dygtige børn er kommet med mange kompetente bud på, hvad fremtidens mad kunne bestå af. Privatfoto


Hvad skal vi mon spise i fremtiden, når rødt oksekød og flæskesteg er fyord?

Som optakt til Remidas årlige sanse-eksperimentarium i Kulturhuset 23.-29. september har flere hundrede børn arbejdet med fremtidens mad, som er temaet for årets store byprojekt.

Byprojektet har sat fokus på klimaudfordringerne set i forhold til, hvad vi mon skal spise i fremtiden. Bliver det mad på tube eller måske spændende insekter, tang eller plantespirer?

Byens børn i dagtilbud og skoler har arbejdet videbegærligt og kompetent med både klimaforandringer, bæredygtighed og recycling, og resultaterne af børnenes kreative udfoldelser kan ses i biblioteket i Kulturhuset i disse dage, hvor de mange, mange bud på fremtidens mad er udstillet. Som altid er det hele lavet af genbrugsmaterialer fra Remidas Center for genbrug.

Farverig sanseverden
Den alternative mad-udstilling viser samtidig vej til Kulturhusets store sal, hvor sanseudstillingen foregår. Den er gratis og åben lørdag 23. september kl. 10-15 og mandag 25. september til og med fredag 29. september kl. 13.30-16.00. Formiddagene er forbeholdt skoler og dagtilbud, der skal booke deres besøg.

Eksperimentariet byder på bl.a. et stort, sort telt, hvor der skabes et spændende farveunivers med UV-lys. Derudover kan børnene kigge på insekter og planter i mikroskoper, de kan lege med magneter, bygge med klodser i den store mongolske jurt, fastfryse deres skygge og i det hele taget udfordre sanserne.

Frivillige driver værket
Remida-centret drives af to lønnede medarbejdere på deltid og 13 frivillige. Ud over byprojektet og eksperimentariet er der åbent hver onsdag og familiesøndag i lige uger i vinterhalvåret, hvor alle kan komme og udleve deres kreativitet i nogle timer, ligesom Remida er på gaden med workshops i Rander Festuge og i kommunens forsamlingshuse i børnekulturugen i oktober. Endelig viser Remida flaget, når muligheden er der, senest med 100 store, hvide blomster i byens gader i anledning af dronningebesøget, hvor dronningen også fik en smuk, langtidsholdbar buket, bundet af genbrugsmaterialer.

På Remida-centret, der ligger på Erik Menveds Plads 2, kan de skoler, dagtilbud og private, der er medlemmer, hente materialer til at arbejde kreativt med børnene i institutionen eller hjemme. Materialerne er overskudsmaterialer eller fejlprodukter fra virksomheder og private; ting, der ellers ville blive smidt ud, men som nu får et nyt og lidt længere liv og bliver til guld i børnenes hænder.

Man kan læse mere om Remida på www.remidaranders.dk
Eksperimentariet i Kulturhusets store sal udfordrer alle sanser med både lys, lyde, magneter of meget andet. Privatfoto


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.