Budgetforhandlingerne kan ske at blive en gyser

Debat
Tirsdag 8. oktober 2019 kl. 08:00

Budgetforhandlingerne kan ske at blive en gyser

I SF er vi forfærdede, over at se embedsværkets sparekatalog.

Der peges på store besparelser, som rammer velfærden fuldstændig urimeligt hårdt. Det er konsekvenserne af de besparelser, de borgerlige partier og Socialdemokraterne vedtog ved sidste års budget.

Det bliver dog aldrig SF-politik at ældre, udsatte, syge, børn og unge skal betale for overflødigt byggeri, for skattelettelser eller for den sag skyld for nedsættelse af dækningsbidrag for erhvervslivet.

Derfor vil vi i SF gøre hvad vi overhovedet kan, for at bide os fast i forhandlingsbordet.

SF vil nemlig gerne tage ansvar sammen med andre partier og lister. - Men det kræver at alle er villige til at give og tag. Kompromis er aldrig lette, men vi skylder vælgerne at prøve.

Velfærden er vores første prioritet og derfor vil vi kæmpe, hvad vi har lært for at bremse de værste besparelser og løfte velfærden, hvor det er absolut nødvendigt. Det forudsætter blot to ting: Nemlig at Socialdemokratiet ønsker at holde deres løfter forud for valget 2017 og at alle har viljen til at bøje hovederne mod hinanden. Viljen til kompromis skal være til stede, også når det kan gøre en smule ondt.

”I SF er vi klar over, at der er meget, der skal rettes op på, efter en årelang besparelsesspiral på kommunens velfærd, som Venstre og DF har gennemtvang i sidste byrådsperiode. Men kun hvis man sidder med ved forhandlingsbordet, kan man gøre sig forhåbninger om, at være med til styre retningen​.” siger byrådsmedlem Rosa Lykke Yde og tilføjer ​”Vi vil kæmpe for ordentlig velfærd i Randers, derfor er vi klar til at samarbejde med alle, der vil”.



Nøglen ligger hos borgmesteren og Socialdemokraterne. De bør gøre op med dem selv, om de ønsker man endnu et rent borgerligt budget med alle de besparelser på ældre, specialskolerne, udsatte og syge, som sådant et forlig vil indeholde. Eller om de vil imødekomme SF og gerne andre partier/lister, med en mere rød velfærdsdagsorden. Så kære Socialdemokrater, I står overfor et skæbnevalg her.

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.