Brandbiler, bomberyddere og røgdykkere gav hjertebørn en stor oplevelse

Randers
Søndag 14. august 2022 kl. 20:00

Brandbiler, bomberyddere og røgdykkere gav hjertebørn en stor oplevelse
Foto: Torben Skifter, Fotoskifter


Af Carina Kondrup

Brandbiler, bomberyddere og røgdykkere gav hjertebørn en stor oplevelse

Hjerteforeningens Børneklub var værter ved en storstilet brandmandsdag på Falcks Uddannelsescenter i Randers. Borgmester Torben Hansen fra Randers deltog også

Søndag den 7. august var omkring 80 børn sammen med 70 voksne samlet til brandmandsdag for hjertebørn. Målet med dagen var at give hjertebørn et afbræk fra en hverdag, som kan være fuld af undersøgelser, sygdom og begrænsninger. Børnene kunne på dagen både prøve at køre brandbil, slukke ildebrande, røgdykke, klippe i en bil og iføre sig brandmandstøj.

Det var frivillige fra både brandvæsen, politi og forsvaret, der stod bag de mange spændende aktiviteter, som børn og voksne kunne overvære. Målet var at give børn og voksne en sjov og anderledes dag.

Udover at prøve de forskellige aktiviteter, kunne børn og voksne på dagen overvære en fingeret trafikulykke, hvor politiet anholdt føreren af den ene bil. Beredskabet var i aktion for både at klippe og skære personer i den ene bil fri. Forsvarets bomberyddere og sanitetssoldater var også på pletten og viste deres udstyr og demonstrerede, hvordan de går i aktion, når det gælder, og de skal redde liv. Børn og voksne kunne også møde politiets sprængstofhunde.

Patrick Skifter har været ansvarlig for planlægningen af dagen. Han siger om den veloverståede dag:

- Det var en livsbekræftende dag for familierne, og vi har fået mange positive tilbagemeldinger om den store glæde, som både børn og voksne fik ud af dagen. Vi satser på at gentage brandmandsdagen i 2023, siger Patrick Skifter fra Hjerteforeningens Børneklub.

Om brandsmandsdagen

Brandmandsdagen så dagens lys i 2012 og har været gentaget flere gange siden. Formålet med dagen er at give hjertesyge børn og deres familier en fridag fra hverdagen med medfødt hjertesygdom og begrænsninger som følge af hjertefejlen.© Copyright 2023 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.