Borgmester Hansen hyldede en sand rollemodel

Onsdag 24. januar 2018 kl. 16:33

Borgmester Hansen hyldede en sand rollemodel
Svend Borup i midten med forældrene Trine Christophersen og Michael Borup (tv), søsteren Teresa Borup og borgmester Torben Hansen. Foto: K. Helge


Borgmester Hansen hyldede en sand rollemodel
Faglærer og coach ved DM, Mikael Kejlstrup, sammen med den nu dobbelte danmarksmester Svend Borup. Foto: Kurt Helge
'Der er brug for sådan nogen som dig. Unge, der bliver faglærte og viser, hvad de formår indenfor det håndværk, de er uddannede i. Stort til lykke. Du er en rigtig rollemodel for andre unge'.

Det sagde borgmester Torben Hansen (S), da Randers Kommune onsdag eftermiddag modtog den nu dobbelte danske mester i skills for klejnsmede, Svend Borup. Han vandt mesterskabet for andet år i træk efter først at have vundet den regionale kvalifikationsrunde, og derefter viste sig klart bedst og hurtigt i kampen med fem andre finalister.

Svend Borups drøm for fremtiden er, at han selv kan blive mester i egen virksomhed og få en lærling, der kan kvalificere sig til DM i skills. Svend Borup er udlært til august i år, og han har allerede fået sit første CVR-nummer som selvstændig. Det går han så og arbejder med derhjemme, mens han færdiggør sin lærlingetid.

"Sidste år tog vi chancen ved at lade Svend stille op, og det lykkedes jo fuldt ud. I år var der ingen tvivl om, at han skulle være med, men derfra og så til at vinde for andet år i træk, er langt. Det er en virkelig vanskelig og tidskrævende opgave, deltagerne stilles overfor", fortæller den unge klejnsmedelærlings lærer fra Tradium i Randers, Mikael Kejlstrup.

"Finalekonkurrencen går over 20 timer, og der er mange udfordringer undervejs. Jeg var færdig tre minutter før tid, og der var ingen af konkurrenterne, der nåede så langt", sagde Svend Borup, der af borgmester Torben Hansen fik overrakt to smukke lysestager kreeret på museet for outsiderkunst, Gaia i Randers.

Svend Borup er - som nævnt - elev på Tradium. Han bor i True ved Mariager og arbejder hos Skanda, der også ligger i Mariager.

Tekst og foto: Kurt Helge

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


Faglærer og coach ved DM, Mikael Kejlstrup, sammen med den nu dobbelte danmarksmester Svend Borup. Foto: Kurt Helge
© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.