Børnedag i REGNhytten med vandpistoler og børneteater

Forside
Mandag 21. oktober 2019 kl. 11:00

Børnedag i REGNhytten med vandpistoler og børneteater

Fredag den 18. oktober holdt Vandmmiljø Randers børnedag i REGNhytten, og temaet var naturligvis regn.

Både inde og ude kunne børn og deres familier prøve aktiviter som at skyde til måls efter klima- og haveskurke som fx pesticider, samle nedløbsrør, se børneteater om regnvejr og meget mere.

Børn med malede ansigter, baner af nedløbsrør og en pjasken med vand. I og omkring REGNhytten summede det af liv, da Vandmiljø Randers fredag den 18. oktober kunne lære børn og deres familier mere om regnvand og regnvandshåndtering.

Det er ikke første gang, at Vandmiljø Randers åbner REGNhytten for besøgende. Årligt har REGNhytten 3-4 åbent-hus arrangementer, og til dagligt besøges REGNhytten af skoleklasser, interesseorganisationer og erhvervsnetværk.

Læring gennem leg har været Vandmiljø Randers’ mantra i planlægningen af børnedagen.

”Der er både børneteater, ansigtmaling, nørderi og fysiske prøvelser, når vi skaber rum for at lære mere om regnvand og ikke mindst, hvordan regnvandet kan styres og ledes hen, hvor det ikke gør skade - samtidig med at vi passer på miljøet”, fortæller Hanne Hansen, kommunikationsmedarbejder i REGNhytten.



Randers har nu flere Regnvandsmestre
Flittigt blev der malet regnvejrsbilleder, samlet nedløbssystemer, prøvet nedsivningsevne på diverse belægninger, skudt med vandpistoler efter haveskurke og ikke mindst lavet skyer som eksperiment – med god grund for børnenes anstrengelser udløste en medalje og titlen som regnvandsmester anno 2019.

Vandmiljø Randers glæder sig over de mange besøgende. Vil du vide mere om REGNhytten, eller ønsker du at booke et besøg i den, kan du læse mere på vmr.dk/lar/regnhytten.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.