Bliver demokratiet udhulet?

Torsdag 27. september 2018 kl. 12:21

Bliver demokratiet udhulet?
Finn Rytter Larsen, Blenstrupvej 30, Gjerlev.
LÆSERBREV Af Finn Rytter Larsen, Blenstrupvej 30, Gjerlev.

Jeg kunne godt tænke mig at kende borgmesterens begrundelse for at sende nogle politikere uden for døren under budgetforhandlingerne.

Havde de f.eks. larmet og på den måde virket forstyrrende? Havde de brugt en masse ukvemsord? I givet fald hvilke? I det hele taget er jeg som vælger interesseret i at vide, hvordan de åbenbart har saboteret møderne. Det kan ikke være, fordi de havde en anden mening! Vel?
Men hvorfor så?

Skal jeg have mulighed for at "irettesætte" min politiker, er jeg nødt til at kende sagen fra flere sider.

Jeg indrømmer gerne, at jeg stemte på én af de udelukkede, og det var og er meningen, at vedkommende skal tale min sag. Kan vedkommende sidde uden for døren og gøre det?

Mener de fire partier, at min stemme ikke skal høres? Jeg kan sagtens acceptere, at min "stemme" bliver stemt ned, men hvorfor skal den gøres ugyldig? Et andet sted her i RANDERSiDAG skriver Michael Winther noget i retning af, at listerne bør nedlægge sig selv, når de alligevel ikke får gennemført noget! Hvad nu, hvis de ikke frivilligt nedlægger sig selv? Hvem skal så "hjælpe" dem med nedlægningen?

Hvad med vælgerne? Skal vi umyndiggøres, fordi vi stemmer forkert? Hvor er vi på vej hen, hvis den tanke bliver retningsgivende?
Er vi ikke ved at være tæt på visse regimers fremgangsmåder? Og er det ikke regimer, som vi tager kraftigt afstand fra? Regimer, hvor mindretal ikke høres, ja, endog ikke må ytre sig?

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.