Bilister i Kronjylland kører millionoverskud hjem

Østjyllandidag
Tirsdag 4. januar 2022 kl. 08:00

Bilister i Kronjylland kører millionoverskud hjem
2021 bød på færre bilskader end i et normalt år – blandt andet på grund af coronanedlukningen i begyndelsen af året. Det kommer nu bilister i Kronjylland til gode.


Af Carina Kondrup

Bilister i Kronjylland kører millionoverskud hjem

Et år i coronaens skygge er en af forklaringerne på, at medlemmer med bil i GF Kronjylland i år kan dele mere end 1,8 millioner kroner på bilforsikringen.

I disse dage får medlemmer med bil i GF Kronjylland besked om, hvad overskudsdelingen konkret kommer til at betyde for dem. Regnskabet er nemlig gjort op, og i år bliver der i alt mere end 1,8 millioner kroner til deling. Det svarer til 10 procent af forsikringen.

- I 2021 har vi en stor del af året været underlagt coronarestriktioner, som har betydet færre biler på vejene. Det har medført færre bilskader, end vi ser i et normalt år, og det har samlet set bidraget til et pænt resultat for 2021, som alle vores medlemmer med bil nu får glæde af, siger Lars Meier, som er formand for GF Kronjylland. Og han fortsætter:

- Men en stor del af forklaringen er også, at vores medlemmer igen i år generelt har udvist en rigtig god adfærd ude på vejene.

Helt konkret betyder overskudsdelingen billigere forsikringer i 2022 for det enkelte medlem, da den enkeltes andel af overskuddet trækkes fra prisen på forsikringerne, når de skal fornys. Også på de øvrige forsikringer er der udsigt til overskudsdeling for GF-medlemmerne i Kronjylland. På de andre privat-forsikringer som fx hus, indbo og ulykke får medlemmerne fratrukket 6 procent af prisen, mens det på erhvervsforsikringerne er 4 procent.

Den gode adfærd gavner alle

I GF Forsikring er det ikke aktionærer, der skal skumme fløden af et godt regnskabsår. Grundtanken har siden stiftelsen i 1967 været, at medlemmerne skulle dele årets overskud – og dermed lever GF op til solidaritetstanken i ordets mest bogstaveligste forstand: Jo færre skader, jo mere overskud til alle – uanset om man har haft en skade eller ej. Og her har den enkeltes adfærd indflydelse på resten af medlemmerne.



© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.