Biblioteket er også for ordblinde

Randers
Onsdag 28. september 2022 kl. 10:00

Biblioteket er også for ordblinde
Ordblindeuge markeres over hele landet - også på Randers Bibliotek.


Af Carina Kondrup

Biblioteket er også for ordblinde

Uge 40 er den nationale ordblindeuge, og det markeres på Randers Bibliotek.

På Randers Bibliotek arbejder man på at gøre bibliotekets tilbud mere tilgængelige for de brugere, der er ordblinde og har læsevanskeligheder.

Dette arbejde kulminerer onsdag den 5. oktober med en spændende og alsidig temadag, som er blevet planlagt i samarbejde med FGU's nystiftede ordblinderåd.

Den første del af dagen er forbeholdt ordblinde skoleelever, men fra 15.00-18.00 er arrangementet åbent for alle interesserede.

Her kan du blandt andet møde Sanne og Andreas, der begge er ordblinde og står bag podcasten; "Jeg Er ordblind". Du kan møde lokale organisationer, der har tilbud til ordblinde, og du kan opleve unge FGU-elever, der deler deres personlige historier om at leve med ordblindhed.

Det er ikke kun onsdag den 5. oktober, der står i ordblindhedens tegn. I hele uge 40 indtages biblioteksrummet af flere hundrede ordblinde folkeskoleelever, der deltager i en camp, der er planlagt af Skolernes Udviklingscenter.© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.