Benzinprisen skal ned!

Debat
Torsdag 9. juni 2022 kl. 10:00

Benzinprisen skal ned!
Nick Zimmermann, Gruppeformand Dansk Folkeparti og Formand for MTU Randers Byråd


Af Nick Zimmermann, Gruppeformand Dansk Folkeparti og Formand for MTU Randers Byråd

Benzinprisen skal ned!

Prisen på en liter benzin nærmer sig 20,00 kroner, og massevis af danskere ved ikke hvordan de skal få deres privatøkonomi til at hænge sammen. Pludselig er det dobbelt så dyrt at komme på arbejde og for en del danskere nærmer det sig, at det ikke længere kan betale sig at pendle over længere afstande. Det er et kæmpe problem i yderområderne, hvor offentlig transport ikke er en mulighed – eller for de mange børnefamilier, der har behov for at kunne være fleksible for at få en hverdag til at fungere.

Helt absurd er det, at staten faktisk tjener penge på de stigende benzinpriser. Afgifterne på benzin og diesel er i faste beløb, men indtægten fra moms på benzin bare stiger og stiger.

Mens den socialdemokratiske regering har afvist at nedsætte benzin- og dieselafgifterne her i Danmark, er det anderledes i Tyskland. Her har regeringen besluttet at nedsætte afgifterne, så en liter benzin falder med 2,60 kr. og en liter diesel med 1,26 kr.

Effekten heraf er at danskere i Sønderjylland begynder at valfarte til benzinstanderne syd for grænsen, og dermed øges risikoen også for at grænsehandlen stiger. Tirsdag kunne tankstationer syd for grænsen således melde alt udsolgt. Der var ganske enkelt ikke en dråbe benzin at få.

Mette Frederiksen burde tænke lidt på de mange danskere, der i øjeblikket lider under de stigende brændstofpriser. Jeg mener den danske regering bør følge det tyske eksempel og nedsætte benzin- og dieselafgifterne hurtigst muligt.

Socialdemokratiet kan ikke være bekendt, at det at starte bilen efterhånden kun bliver for de velhavende. Mobilitet er vigtigt for at det danske samfund kan fungere. Derfor skal benzinpriserne sænkes nu.




© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.