Belastningen på sygehusene er bekymrende

Østjyllandidag
Mandag 29. november 2021 kl. 11:00

Belastningen på sygehusene er bekymrende
Arkiv billede


Af Carina Kondrup

Belastningen på sygehusene er bekymrende

Antallet af indlæggelser stiger fortsat, og belastningen på sygehusene er forøget. Det fremgår af Sundhedsstyrelsens ugentlige statusrapport. Til gengæld stiger tilslutningen til revaccination, og regionerne gør klar til at kunne vaccinere mange flere.

Smitten med coronavirus stiger fortsat, og belastningen på sygehusene er forøget. Antallet af indlæggelser er også steget, og ligger nu på over 400 personer for den seneste uge.

Sundhedsstyrelsen følger sygehusaktiviteten tæt, og har løbende dialog med regionerne omkring håndteringen af situationen, herunder i forhold til, hvordan regionerne og sygehusene ved forskellige greb kan sikre kapacitet til patienter med COVID-19, men også til andre patienter med behov for udredning og behandling.

”Vi er bekymret over at se den høje belastning på sygehusene, og det handler ikke kun om indlæggelser for COVID-19, men et sammenfald af flere faktorer. Vi er i tæt dialog med regionerne omkring situationen på sygehusene, og skal samtidig gøre alt hvad vi kan for at få endnu flere vaccineret, så vi kan få bragt smitten i samfundet ned,” siger vicedirektør Helene Probst.

Derfor har Sundhedsstyrelsen på baggrund af en faglig gennemgang nu anbefalet, at alle personer over 18 år skal have tilbudt revaccination efter 6 måneder.

”Vaccination og revaccination er det bedste værktøj til at undgå alvorlig sygdom, der kan kræve indlæggelse. Og vores klare anbefaling er, at man tager imod tilbuddet om revaccination, så snart man får invitationen,” siger Helene Probst og fortsætter:

”Vi ved, at det for nogle har været svært at finde en ledig tid til vaccination. Regionerne har oplyst, at de skruer op for kapaciteten ude på vaccinationsstederne, så flere kan blive vaccineret hurtigere. Lige nu ser det ud til, at vi får en rigtig høj tilslutning til revaccination.”


© Copyright 2022 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.