Auning: en by i Randers og omegn

Kender du
Onsdag 18. november 2020 kl. 17:59

Auning: en by i Randers og omegn
Foto: wikipedia


.
Auning er en lille by på Djursland, der har 2.967 indbyggere. Byen er en del af Norddjurs Kommune og har førhen været en stationsby. Den ligger placeret 23 km. øst for Randers og 32 km. vest for Grenå, og da byen ligger forholdsvis langt fra begge storbyer, er rammerne derfor sat til en by med et hyggeligt og aktivt lokalmiljø.

En by med masser af aktiviteter for alle aldersgrupper
I Auning er der rig mulighed for at finde en familievenlig by, hvor du samtidig kan blive en del af det spirende lokalmiljø, hvor det gode fællesskab er i højsædet. I byen finder du bl.a. Børnehuset Mælkevejen, hvor du kan få passet dine små guldklumper, mens den lokale skole, Auning Skole, har 733 elever. Skolens store elevtal skyldes, at den i modsætning til mange små lokalskoler rummer alle årgange fra 0.-9. klassetrin, og derfor er skolen et knudepunkt for elever i områderne uden for Auning.

Tæt på Auning Skole finder du byens idræts- og kulturcenter med dertilhørende svømmehal, hvor du kan blive en del af det aktive foreningsliv i byen. Derudover er det også her, at byens forskellige arrangementer bliver afholdt, og det er derfor et knudepunkt for byens borgere.

I byen finder du desuden Auning Kirke, en campingplads, en tankstation, Auning kro, fysioterapeut, Netto og flere forskellige spisesteder, hvor du kan forkæle dig selv og dine nærmeste med lækker mad. Vest for byen vil du ramme herregården Gammel Estrup, hvor både Landbrugsmuseet og Herregårdsmuseet har adresse.

Sidst men ikke mindst har byen også sit eget bibliotek, hvor du kan blive beriget med kulturlivet og låne spændende bøger eller musik med hjem. Derudover er det lokale bibliotek med til løbende at afholde kulturelle arrangementer, som du kan blive en del af.

Udforsk byens mange skønne natursteder
Er du et ægte naturmenneske, der elsker at bruge flere timer ude i det fri og mærke årstidernes skiften på egen krop, så kan du godt glæde dig over, at Auning er en by med masser af naturskønne områder, der blot venter på at blive udforsket.

Et stykke væk fra byen ligger et stort sammenhængende skovområde, der består af hele 4 skove: Auning Skov, Tårup Skov, Løvenholm Skov og Fjeld Skov. Her er der højt til loftet og masser af gode ruter at gå, hvad end du ønsker at slappe af i eget selskab eller med nogen, du holder af.

Derudover finder du også Porsbakkerne tæt på byen, der også er et vellidt naturområde. Har du en hund, kan du med fordel lufte den i byens hundeskov, hvor din firbenede ven kan give los og få den fornødne motion.

Sidst men ikke mindst er det også her i byen, at Det Grønne Museum hører til. På Det Grønne Museum kan du blive klogere på jagt, skov og landbrug, og museet passer derfor helt perfekt til byens grønne image.

Som du kan se, er der derfor mange gode grunde til at vælge at slå rødder i Auning, hvor du har alting tæt på.





© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.