Atomer og fjernundervisning

Randers
Torsdag 2. april 2020 kl. 07:00

Atomer og fjernundervisning


Hjemme fra deres stuer, undervises studerende i nye maleteknikker samtidigt med at deres lærer skaber fremtidens undervisningsmateriale.

Michael Høeg er overlærer på Tradiums maleruddannelse og kan hjemme fra stuen stadig undervise sine elever og nye kursister. Han har blandt andet udarbejdet nye efteruddannelseskurser for bygningsmalere, der kan køres som fjernundervisning.

-Man kan eventuelt arbejde med Airless sprøjteteknik og gennem video indslag lære om vedligehold, dysse størrelser, arbejdsmiljø og så videre, forklarer Michael.

Nedlukningen og det at undervise hjemmefra, giver også nye muligheder. Han prøver derfor at være optimistisk omkring situationen.

-Jeg synes faktisk det er helt sjovt, det at skulle tænke ens egen undervisning igennem på en ny måde. Selvfølgelig er det ikke let, men i stedet for at se det som en forhindring, så er det jo også en mulighed, fortæller Michael.

Atomer i den virtuelle verden

Nye formidlingsteknologier er også af stor interesse for Michael, der eksempelvis udvikler mobilapps til brug i undervisningen.

-Den første uge herhjemme blev blandt andet brugt på at forbedre min kemi undervisning, baseret på augmented reality (AR). Her kan eleverne få hjælp til at forstå kemiens verden, gennem deres egen mobiltelefon, hvor de på skærmen visuelt får vist atomerne svæve over deres undervisningsmateriale, forklarer Michael.

Samtidig har han udarbejdet helt nye programmer, til blandt andet at undervise om epoxy, hvor programmet kører via AR briller, der viser informationer på et par briller med indbyggede skærme.

-Det er en undervisningstype der stadig er i udviklingsstadiet, men hvor eleverne via nogle specielle AR briller, kan opleve hvad der sker i kemiske reaktioner helt inde i atomernes verden. En undervisningstype vi har oplevet forbedrer elevernes indlæring og forståelse, afslutter Michael.



© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.