Allingåbro: en by i Randers og omegn

Kender du
Lørdag 8. januar 2022 kl. 08:00

Allingåbro: en by i Randers og omegn
Foto: wikipedia


Af Carina Kondrup

Allingåbro: en by i Randers og omegn

Allingåbro er med sine 1.811 indbyggere en hyggelig landsby, der er en del af Norddjurs Kommune. Byen ligger 22 km. øst for Randers og øst for Grund Fjord, der giver dig gode muligheder for at nyde naturens omgivelser langt væk fra storbyens evige larm.

Tidligere var Allingåbro en stationsby, og først i 1971 blev jernbanen nedlagt. Stationsbygningen findes dog den dag i dag under navnet Djursland For Fuld Damp og bruges i dag som et turistkontor for byen, hvor du kan udleje skinnecykler, kanoer m.m. Engang imellem kan du være heldig og se gamle damptog kører forbi på de gamle skinner.

En børneby med muligheder for rigt foreningsliv
Allingåbro er i særdeleshed en børnevenlig by. Faktisk har byen en officiel børneby, Allingåbro Børneby, hvor byens dagpleje, vuggestue, børnehave, SFO og den lokale folkeskole Allingåbro Skole er samlet ét sted. Skolen har 127 elever fordelt på 0.-6. klassetrin. De resterende årgange fra 7.-9. klassetrin kan tages på Auning skole, der ligger ca. 7 km. væk i bil. Fordelen ved at samle alle institutioner på ét sted, er, at det gør overgangen imellem de forskellige trin noget nemmere for børnene - de kender nemlig legepladsen, lokalerne og området omkring, ligesom de kan følges ad med deres venner igennem de forskellige stadier.

Udover børnebyen huser byen også Allingåbro Idrætshal, som rummer både en idræts- og gymnastikforening, der tilbyder sportsgrene som badminton, tennis, håndbold, gymnastik og meget andet. Hallen består af både en stor og en lille hal og har desuden også sit eget cafeteria. Det er derfor et samlingspunkt for byen, når forskellige arrangementer skal afholdes. Et stykke fra byen finder du desuden Norddjurs Golfklub, hvis du har lyst til at prøve kræfter med denne sofistikerede sportsgren.

Byen har de perfekte rammer for en velfungerende hverdag. Du finder bl.a. gode indkøbsmuligheder, små detailbutikker, en tankstation, petanquebane, hundeskole, skytteforening, plejecenter og Vejlby Kirke, og du behøver derfor ikke at køre ind til nærmeste storby for at få dækket dine behov.

Flot natur syd for byen med afbræk under den årlige Motor Festival
Allingåbro er i lokalområdet kendt for sin årlige afholdelse af Allingåbro Motor Festival, der er perfekt for dig, der har benzin i blodet. På festivallen kan du bl.a. opleve drifting, motorkøretøjer i aktion, se udstillinger af amerikanerbiler, børnetivoli for de mindste og meget mere. Festivallen strækker sig over to dage, og der er mulighed for at campere på festivalpladsen og hygge sig i godt selskab, hvad end det er med vennerne eller hele familien.

Hvis ikke du er til fart over feltet og dyre biler, så kan du glæde dig over, at der heldigvis er masser af andet at tage sig til i Allingåbro. De flotte naturområder syd for byen langs Alling å er helt sikkert et besøg værd, ligesom byen også rummer masser af grønne oaser, som du kan nyde på en kort gåtur.

Allingåbro har derfor uden tvivl rigtig meget godt at byde ind med som landsby, og derfor er byen klart et besøg værd.







© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.