Afgangsforestilling på Randers Teaters Talentskole

Randers
Fredag 19. april 2024 kl. 09:00

Afgangsforestilling på Randers Teaters Talentskole
Foto: Martin Gundesen


Tirsdag den 30. april er der premiere på årets afgangsforestilling for de 10 elever på Talentlinjen på Randers Teaters Talentskole. Alle er velkomne til premieren eller til forestillingerne den 1. og 2. maj. Og billetterne er gratis.

Eleverne, der er i alderen 17 – 26 år, har siden september arbejdet intensivt med skuespillerfaget, hvor de på Randers Teaters Talentlinje har haft professionelle scenekunstnere som undervisere. Med afgangsforestillingen, ”Illusionernes hus” møder publikum de 10 unge skuespillerelever i en produktion der er udviklet og instrueret af skuespiller og instruktør Sune Abel, som i dette forår har været Talentlinjens hovedlærer.

Om forestillingen siger han:
”I Illusionernes hus er alle velkomne. Her er gæsten i centrum, kvalitet og diskretion en selvfølge. Ingen drømme, ambitioner, fantasier, tanker, feticher, følelser eller lidenskaber er forkerte eller uopnåelige. Illusionernes Hus er ikke et bordel. Eller er det? Hvad sker der, når ansvaret er væk, når alt er muligt, og man uden hensyntagen til virkeligheden kan skabe lige den virkelighed og lige den persona, man har lyst til? Hvem har ret til at diktere hvad? ”Illusionernes Hus”, der løseligt bygger på skuespillet ”Balkonen” af Jean Genet, sætter spørgsmålstegn ved vores tid i dag, hvor sociale medier og kunstig intelligens tillader os at skabe vores egen virkelighed. En virkelighed som også kan blive en flugt, en virkelighed som opløser grænsen mellem fiktion og fakta.”

På Randers Teaters Talentskole præsenterer eleverne deres afgangsforestilling i teatrets professionelle ramme, hvor scenografi, lys og lyd er skabt i et samarbejde med teatrets teknikere. Talentskoleleder Tine Eibye siger:
”Det er vigtigt for os at de unge oplever hele den professionelle ramme omkring deres forestilling, og det er en kæmpe glæde at følge dem på sidelinjen og se, hvordan de udvikler sig i deres skuespillerarbejde og personligt. Samlet står de stærkt på scenen i et ensemble af ungt talent.”

”Illusionernes Hus” kan opleves den 30. april, samt den 1. og 2. maj kl. 19.30. Billetter er gratis og kan hentes på Randers Teaters hjemmeside.© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.