Årets budgetforlig i Randers Kommune er perspektivløst

Debat
Fredag 8. november 2019 kl. 13:30

Årets budgetforlig i Randers Kommune er perspektivløst

Læserbrev af Christian Møller Nielsen, Jyllandsgade 5A, 2. th., pensionist, medlem af Venstre.

Skoler skal vedligeholdes ellers forfalder de hurtigt. Den tidligere borgmester fik sammenlagt skoler og opnåede en forbedring af deres vedligeholdestilstand. Denne forbedring forsvinder med budgetforliget, idet man sparer 40 mio. kr. på vedligeholdelseskontoen. Denne besparelse er ganske kortvarig. De fremtidige vedligeholdelsesomkostninger vil stige markant, da skolerne forfalder. Der hvor manglende vedlighold først rammer er skoletoiletterne. Børn skal kunne føle sig sikre og have rene forhold, når de skal på toilettet på skolen.

Dronningborghallen er i forfald og der kræves en stor investering for at redde den. Venstre foreslog en investering på 50 mio. kr. her og nu så faciliteterne bliver tidssvarende. Hallen ligger i et område, hvor nye lejligheder bygges på tidligere industriområder. Her kommer masser af nye familier, der har behov for ordentlige idrætsfaciliteter til deres børn og dem selv. Forligspartierne afsætter et beløb der langt fra er tilstrækkeligt.

Skatten forhøjes med 120 mio. kr. Denne skatteforhøjelse bliver sanktioneret af staten, som tager de 17 mio. kr., som strafafgift for forhøjelsen, det er 17 mio. kr. der forsvinder ud i den blå luft.
Forhøjelse af kommuneskatten rammer desværre hårdest på familier med lav indkomst, herunder pensionister og enlige med børn. Den ekstra skat udgør en større del af deres daglige økonomi end den gør for familier med høje indkomster. Skatteforhøjelser holder ikke i lang tid, budgetterne bliver bare højere og kræver nye skatteforhøjelser.

Befolkningen bliver ældre og kravene til plejehjemspladser stiger og vil stige i fremtiden. Derfor er det ikke hensigtsmæssigt at nedlægge både Dronningborg og Kristrup plejehjem. Derimod vil det være meget mere hensigtsmæssigt at beholde disse velfungerende plejehjem med ordentlig vedligehold og udbygge antallet af plejehjemspladser med nye plejehjem.

Der er ikke fremtidsperspektiv i budgetforliget, udgifter bliver skubbet ud i fremtiden, hvor de har vokset sig større. Samtidigt giver man ikke det incitament til at familier flytter til Randers, som kan udbygge skattegrundlaget og giver mulighed for, at vi kan tage os ordentligt af de ældre. Hvem vil flytte til en kommune, hvor skatten stiger uden at man sikrer fremtiden, men derimod blot skubber problemerne foran sig.

Byrådet skulle have kigget på Venstres budget, der peger fremad og er til gavn for byen og dens kommende indbyggere og erhverv.

Venstre er imod skatteforhøjelsen.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.