Åbningskoncert til Voxperience – en ny sangfestival i Randers

Randers
Lørdag 3. december 2022 kl. 16:00

Åbningskoncert til Voxperience – en ny sangfestival i Randers
Foto: Bryn Terfel


.
Bryn Terfel

Åbningskoncert til Voxperience – en ny sangfestival i Randers

Den verdenskendte operasanger Bryn Terfel og Randers Kammerorkester åbner søndag den 4. juni 2023 kl. 16.00 den nye sangfestival Voxperience i Værkets Koncertsal. David Riddell dirigerer, og som ekstra gæstesolist medvirker sopranen Frederikke Kampmann. Programmet kommer til at indeholde arier, sange og duetter fra Bryn Terfels bredtfavnende repertoire.

Voxperience markerer hermed starten på en festival, der fra søndag den 4. juni til søndag den 11. juni 2023 sætter sangen og stemmen i fokus med en lang række koncerter og arrangementer.

Bryn Terfel – fra bondesøn til verdensstjerne
Den walisiske basbaryton Bryn Terfel er født i en familie, der havde en gård med køer og får i den nordvestlige del af Wales. Sønnen havde et helt særligt musikalsk talent, og da Bryn Terfel 23 år gammel i 1989 stillede op i konkurrencen BBC Cardiff Singer of the World, vandt han en af de fornemme sangpriser. Derefter tog karrieren for alvor fart. I 1990 debuterede han på Welsh National Opera, og da han for første gang optrådte på Metropolitan Opera i New York i 1994, gjorde det et så stort indtryk, at han dagen efter havde sit billede på forsiden af New York Times.

De største scener

Bryn Terfel indtager i dag en position i internationalt musikliv, der er på niveau med den, Luciano Pavarotti og Placido Domingo havde for et par årtier siden. Terfel har således optrådt i de største operahuse overalt i verden. Fra Wiener Staatsoper, Covent Garden, Opera National de Paris, Deutsche Opera i Berlin, Salzburger Festspiele til Bayerische Staatsoper i München og La Scala i Milano.

Klassisk og folkelig

Bryn Terfels stemme er beskrevet som ”en rig, varm stemme, der er i stand til at udtrykke såvel den mest udtryksfulde pianissimo som det brølende fortissimo”. Som sanger er Terfel desuden kendt for sin folkelige tilgang til musikken, hvor han ved sine koncerter kombinerer den klassiske sang med et mere populært repertoire. Foruden de store roller i operaer af især Mozart, Wagner og Richard Strauss har Terfel således udgivet en cd med musicalnumre fra bl.a. South Pacific, The Sound of Music og Oklahoma. Bryn Terfel har desuden flere gange optrådt ved Den sidste promenadekoncert i Albert Hall. I 2006 modtog Terfel Queen’s Medal for Music, og i 2017 slog den daværende dronning Elizabeth ham til ridder ved en højtidelig ceremoni på Buckingham Palace. Bryn Terfel er tilknyttet pladeselskabet Deutche Gammophon.

Frederikke Kampmann

Det har været Bryn Terfels ønske at optræde sammen med en ung dansk sopran, der er på tærsklen til en karriere som sanger. Randers Kammerorkester har derfor udvalgt sopranen Frederikke Kampmann, der dermed får en enestående chance for at optræde med en af verdens bedste operasangere. Frederikke Kampmann er uddannet i København og Wien, hvor hun i øjeblikket er bosat. Her har hun bl.a. optrådt på Theater Akzent, Theater MuTh og Wiener Kammeroper. Hun har desuden været medlem af Junges Ensemble på Theater an der Wien.

Sangfestivalen Voxperience

Bag festivalen Voxperience står foreningen Sangkraft Randers og en gruppe personer, der repræsenterer alle sangmiljøer i Randers og omegn. Festivalen præsenterer såvel lokale kor og sangere som internationalt anerkendte navne. Voxperience bliver en kombination af koncerter og andre arrangementer, der har til formål at stimulere interessen for sang og sang-aktiviteter i Randers.




© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.