70 års fødselsdag i Voldum

Navne
Mandag 4. oktober 2021 kl. 06:00

70 års fødselsdag i Voldum

Af Carina Kondrup

70 års fødselsdag i Voldum

Fhv. vognmand Peter Johnny Berthelsen, Rigtrupvej 28, Voldum, Hadsten, fylder i dag mandag den 4. oktober 70 år.

Peter J. Berthelsen er født i Aarhus, men havde sin opvækst på forskellige adresser i Randers, hvilket betød, at han fik sin folkeskoleuddannelse på flere skoler i Randers byområde.

Som kun femtenårig fik han job på lageret hos Danske Fragtmænd Randers, og som han udtrykker det, så fik han her ”en diselolie vaccination”, som betød en erhvervskarriere som lastbilschauffør og senere selvstændig vognmand.

Peter J. Berthelsen startede først hos Tønder Transport (fragt mellem Randers og Tønder) og da vognmanden solgte vognmandsforretningen fulgte han med ejeren og blev hos ham ansat som eksportchauffør. Det gav blod på tanden og efter et vognmandskursus og opnået vognmandstilladelse etablerede Peter J. Berthelsen i 1987 egen vognmandsforretning med udelukkende eksportkørsel til hele Europa. Det afstedkom blandt andet kørsel i ti år med tre lastbiler fra Jørck & Larsen (Danfill) med varer til Dänisches Bettenlager i Tyskland.

Efter 25 år som selvstændig vognmand solgte han vognmandsforretningen på grund af helbredsmæssige problemer.

En stor fritidsinteresse var tidligere campering på Ebeltoft Strand Camping, men nu gælder det jagt og lystfiskeri.

I vinterhalvåret er det nu blevet til knap ti års broderskab i DANSK BRODER ORDEN, hvor han har været i Festudvalget. Udover logemøderne møder Peter J. Berthelsen op 3 – 4 gange i fritidslokalerne i kælderen, hvor hele verdenssituationen vendes, ligesom vedligeholdelse af bygningskomplekset udføres.

I 1979 blev Peter J. Berthelsen gift med Anni, der har været syerske og dagplejer i 34 år, og ægteskabet har beriget dem med børnene Christel og Danni og to børnebørn.



Fhv. vognmand Peter Johnny Berthelsen, Rigtrupvej 28, Voldum, Hadsten, fylder mandag den 4. oktober 70 år.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.